reklama

  • 1 ½ kg mrkev
    oloupaná
  • 1 velký stroužek česnek
    oloupaný
  • 2 lžičky kmín
    celý, pražený
  • 1 lžička med
  • 1 ks citron
    šťáva
  • malá hrst rozinky
  • malá hrst piniové oříšky
    pražené
  • 2 lžíce olivový olej
  • 1 svazek koriandr
    nahrubo nasekaný

Nutriční hodnoty: na porci

  • kcal146
  • tuky6g
  • nasycené1g
  • sacharidy21g
  • cukry1g
  • vláknina5g
  • proteín2g
  • sůl0.15g

Postup přípravy

  • krok 1

    V lehce osolené vodě uvařte mrkve vcelku, dokud nezměknou (cca 8-10 minut). Pokud chcete, můžete je uvařit i v páře.

  • krok 2

    Zatímco se mrkev vaří, ve hmoždíři rozmačkejte česnek se špetkou soli na pastu, poté přidejte kmín a ještě lehce pomačkejte, aby se vše spojilo. Pak do směsi zamíchejte med a citronovou šťávu.

  • krok 3

    Mrkev sceďte a nechte vychladnout, aby s ní šlo manipulovat. Poté ji diagonálně nakrájejte na plátky a dejte je do salátové mísy. Dresink z česneku důkladně promíchejte s mrkví, posypte rozinkami a piniovými oříšky a zakápněte olivovým olejem. Pokud máte čas, nechte salát odstát při pokojové teplotě asi hodinu, aby se v něm propojily všechny chutě. Těsně před podáváním do salátu přidejte nasekaný koriandr a promíchejte.

reklama
reklama
reklama
reklama