reklama

  • 1 kg hlávková kapusta
    jemně nakrájená
  • 12 plátků slanina
    nasekaná na malé kousky
  • 2 stroužky česnek
    jemně nasekaný
  • 250 ml smetana na vaření
  • 50 g parmazán
    nastrouhaný

Nutriční hodnoty: na porci

  • kcal204
  • tuky16g
  • nasycené8g
  • sacharidy5g
  • cukry5g
  • vláknina4g
  • proteín11g
  • sůl1.1g

Postup přípravy

  • krok 1

    Ve velkém hrnci přiveďte k varu vodu a vsypte do něj kapustu. Vařte 10 minut. Sceďte a uchovejte v teple.

  • krok 2

    Mezitím rozehřejte velkou pánev a slaninu opékejte 7–8 minut dokřupava, na poslední 3 minuty přidejte česnek.

  • krok 3

    V misce smíchejte smetanu a parmezán s trochou čerstvě mletého černého pepře. Do pánve se slaninou přidejte smetanovou směs a zelí. Vše promíchejte, aby se zelenina dobře obalila. Před podáváním vraťte na oheň na několik minut prohřát.

reklama
reklama
reklama
reklama