reklama

Suroviny

  • 1 kg hlávková kapusta, jemně nakrájená
  • 12 plátků slanina, nasekaná na malé kousky
  • 2 stroužky česnek, jemně nasekaný
  • 250 ml smetana na vaření
  • 50 g parmazán, nastrouhaný

Postup přípravy

  • KROK 1

    Ve velkém hrnci přiveďte k varu vodu a vsypte do něj kapustu. Vařte 10 minut. Sceďte a uchovejte v teple.

  • KROK 2

    Mezitím rozehřejte velkou pánev a slaninu opékejte 7–8 minut dokřupava, na poslední 3 minuty přidejte česnek.

  • KROK 3

    V misce smíchejte smetanu a parmezán s trochou čerstvě mletého černého pepře. Do pánve se slaninou přidejte smetanovou směs a zelí. Vše promíchejte, aby se zelenina dobře obalila. Před podáváním vraťte na oheň na několik minut prohřát.

reklama
reklama
reklama
reklama