Kapusta carbonara
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Velmi snadné
- 8 porcí
Přejít na suroviny
- 1 kg hlávková kapustajemně nakrájená
- 12 plátků slaninanasekaná na malé kousky
- 2 stroužky česnekjemně nasekaný
- 250 ml smetana na vaření
- 50 g parmazánnastrouhaný
- kcal204
- tuky16g
- nasycené8g
- sacharidy5g
- cukry5g
- vláknina4g
- proteín11g
- sůl1.1g
Postup přípravy
krok 1
Ve velkém hrnci přiveďte k varu vodu a vsypte do něj kapustu. Vařte 10 minut. Sceďte a uchovejte v teple.
krok 2
Mezitím rozehřejte velkou pánev a slaninu opékejte 7–8 minut dokřupava, na poslední 3 minuty přidejte česnek.
krok 3
V misce smíchejte smetanu a parmezán s trochou čerstvě mletého černého pepře. Do pánve se slaninou přidejte smetanovou směs a zelí. Vše promíchejte, aby se zelenina dobře obalila. Před podáváním vraťte na oheň na několik minut prohřát.