Kapusta carbonara
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Velmi snadné
- 8 porcí
Skip to ingredients
Suroviny
- 1 kg hlávková kapusta, jemně nakrájená
- 12 plátků slanina, nasekaná na malé kousky
- 2 stroužky česnek, jemně nasekaný
- 250 ml smetana na vaření
- 50 g parmazán, nastrouhaný
Postup přípravy
- KROK 1
Ve velkém hrnci přiveďte k varu vodu a vsypte do něj kapustu. Vařte 10 minut. Sceďte a uchovejte v teple.
- KROK 2
Mezitím rozehřejte velkou pánev a slaninu opékejte 7–8 minut dokřupava, na poslední 3 minuty přidejte česnek.
- KROK 3
V misce smíchejte smetanu a parmezán s trochou čerstvě mletého černého pepře. Do pánve se slaninou přidejte smetanovou směs a zelí. Vše promíchejte, aby se zelenina dobře obalila. Před podáváním vraťte na oheň na několik minut prohřát.