Kapustičky na másle se šalvějí a cibulkou
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Snadné
- 8 porcí
Skip to ingredients
Suroviny
- 85 g máslo
- 3 cibule, nakrájená na tlustší plátky
- 8 lístků šalvěj, nasekaný
- 350 g růžičková kapusta
- 200 g hrášek mražený
Postup přípravy
- KROK 1
Na velké pánvi rozehřejte polovinu másla a na mírném ohni zpěňte asi 15 minut cibuli, dokud nezměkne – ale nenechte ji zhnědnout. Přidejte většinu šalvěje. Mezitím vařte v hrnci s vroucí vodou kapustičky (asi 4 minuty), přidejte hrášek a vařte ještě 1 minutu, dokud obojí nezměkne. Sceďte a trochu vody si ponechejte stranou na podlévání.
- KROK 2
K cibuli přidejte růžičkovou kapustu a hrášek spolu se zbytkem másla a dobře promíchejte, aby se všechna zelenina obalila v másle. Podle potřeby podlévejte zbylou vodou z kapustiček.
- KROK 3
Dochuťte velkým množstvím černého pepře, trochou soli a ozdobte šalvějí.