reklama

Suroviny

  • 85 g máslo
  • 3 cibule, nakrájená na tlustší plátky
  • 8 lístků šalvěj, nasekaný
  • 350 g růžičková kapusta
  • 200 g hrášek mražený

Postup přípravy

  • KROK 1

    Na velké pánvi rozehřejte polovinu másla a na mírném ohni zpěňte asi 15 minut cibuli, dokud nezměkne – ale nenechte ji zhnědnout. Přidejte většinu šalvěje. Mezitím vařte v hrnci s vroucí vodou kapustičky (asi 4 minuty), přidejte hrášek a vařte ještě 1 minutu, dokud obojí nezměkne. Sceďte a trochu vody si ponechejte stranou na podlévání.

  • KROK 2

    K cibuli přidejte růžičkovou kapustu a hrášek spolu se zbytkem másla a dobře promíchejte, aby se všechna zelenina obalila v másle. Podle potřeby podlévejte zbylou vodou z kapustiček.

  • KROK 3

    Dochuťte velkým množstvím černého pepře, trochou soli a ozdobte šalvějí.

reklama
reklama
reklama
reklama