reklama

  • 4 plátky prosciutto
  • 750 g růžičková kapusta
    očištěná a zbavená vnějších listů
  • 50 g máslo
  • 25 citron
    jemně strouhaná kůra z 1/4 citronu

Nutriční hodnoty: per serving

  • kcal89
  • tuky6g
  • nasycené3g
  • sacharidy3g
  • cukry3g
  • vláknina4g
  • proteín4g
  • sůl0.5g

Postup přípravy

  • krok 1

    Rozpalte velkou pánev, ve které postupně opékejte plátky prosciutta, dokud nebudou hnědé a křupavé. Vyjměte z pánve a dejte stranou.

  • krok 2

    Vařte růžičkovou kapustu v páře nebo ve vodě 7-8 minut, dokud nezměkne, sceďte a přendejte do pánve s máslem, citronovou kůrou a trochou koření. Přidejte uvařené kapustičky a společně promíchejte.

  • krok 3

    Poté vše přendejte do servírovací mísy, natrhejte křupavé prosciutto a okořeňte čerstvě mletým černým pepřem.

reklama
reklama
reklama
reklama