Kapustičky s křupavým prosciuttem
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Velmi snadné
- 8 porcí
Skip to ingredients
Suroviny
- 4 plátky prosciutto
- 750 g růžičková kapusta, očištěná a zbavená vnějších listů
- 50 g máslo
- 25 citron jemně strouhaná kůra z 1/4 citronu
Postup přípravy
- KROK 1
Rozpalte velkou pánev, ve které postupně opékejte plátky prosciutta, dokud nebudou hnědé a křupavé. Vyjměte z pánve a dejte stranou.
- KROK 2
Vařte růžičkovou kapustu v páře nebo ve vodě 7-8 minut, dokud nezměkne, sceďte a přendejte do pánve s máslem, citronovou kůrou a trochou koření. Přidejte uvařené kapustičky a společně promíchejte.
- KROK 3
Poté vše přendejte do servírovací mísy, natrhejte křupavé prosciutto a okořeňte čerstvě mletým černým pepřem.