
Kořeněná quinoa s mandlemi a fetou
4 porce
Snadné
Příprava
Vaření
Tento jednoduchý salát, který vám zachutná samotný i jako příloha k masu či rybě, lze připravit i s kuskusem. Pokud ale chcete, aby byl bezlepkový, zůstaňte u použití superpotraviny jménem quinoa, která je bohatou zásobárnou bílkovin a vlákniny, takže vás perfektně zasytí.
Přejít na suroviny
- 1 lžíce olivový olej
- 1 lžička koriandrmletý
- ½ lžičky kurkuma
- 300 g quinoapropláchnutá
- 50 g mandle (plátky)pražené
- 100 g sýr fetarozdrobená
- hrst petrželkanahrubo nasekaná
- ½ ks citronšťáva
Nutriční hodnoty: na porci
- kcal404
- tuky19g
- nasycené4g
- sacharidy44g
- cukry6g
- vláknina1g
- proteín17g
- sůl0.68g
Postup přípravy
krok 1
Ve velké pánvi rozehřejte olej. Přidejte koření a restujte asi minutu, aby se rozvonělo. Přidejte quinou a restujte další minutu, dokud neuslyšíte jemné praskání. Následně přilijte 600 ml vroucí vody a vařte na střední stupeň 10-15 minut, dokud se voda neodpaří a quinoa nezměkne. Nechte ji mírně vychladnout a poté vmíchejte ostatní ingredience. Podávejte teplé nebo studené.