reklama

Suroviny

  • 1 květák, nakrájený na růžičky
  • 1 květák romanesco, na růžičky
  • 1 červená cibule, malá, najemno
  • 1 hrst kapary
  • 1 hrst petrželka, nasekaná

Na dresink

  • 6 lžiček extra panenský olivový olej
  • 2 lžičky vinný ocet červený
  • 1 lžička dijonská hořčice

Postup přípravy

  • KROK 1

    Dresink připravíme tak, že všechny suroviny rozšleháme ve velké míse spolu s trochou soli a pepře.

  • KROK 2

    V hrnci přiveďte vodu k varu, vhoďte do nej květák a vařte 5 – 7 minut, poté sceďte. Ještě horký květák prolijte dresinkem a nechte vychladnout. Těsně před podáváním přidejte červenou cibuli, kapary a petržel.

Dobře ladí s

reklama
reklama
reklama
reklama