![240820231692889369.jpeg](https://images.immediate.co.uk/production/volatile/sites/53/2023/08/240820231692889369.jpeg?quality=90&resize=556,505)
Květák s vinaigrette
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- 22 minut
- 8 porcí
Suroviny
- 1 květák, nakrájený na růžičky
- 1 květák romanesco, na růžičky
- 1 červená cibule, malá, najemno
- 1 hrst kapary
- 1 hrst petrželka, nasekaná
Na dresink
- 6 lžiček extra panenský olivový olej
- 2 lžičky vinný ocet červený
- 1 lžička dijonská hořčice
Postup přípravy
- KROK 1
Dresink připravíme tak, že všechny suroviny rozšleháme ve velké míse spolu s trochou soli a pepře.
- KROK 2
V hrnci přiveďte vodu k varu, vhoďte do nej květák a vařte 5 – 7 minut, poté sceďte. Ještě horký květák prolijte dresinkem a nechte vychladnout. Těsně před podáváním přidejte červenou cibuli, kapary a petržel.