Nové brambory s kyselými okurkami a smetanou
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Velmi snadné
- 6 porcí
Skip to ingredients
Suroviny
- 500 g nové brambory
- 500 ml kuřecí vývar
- 200 ml smetana ke šlehání
- 2 lžíce kornišonky nebo kyselé okurky, nakrájené
- 1 hrst petrželka, nasekaná
Postup přípravy
- KROK 1
Brambory uvařte ve vroucí osolené vodě doměkka. Sceďte a nechte vychladnout. Až vychladnou natolik, že se s nimi dá manipulovat, rozkrojte ji na poloviny nebo na čtvrtiny – podle toho, jak jsou velké
- KROK 2
V hrnci zredukujte kuřecí vývar na jednu třetinu. Zalijte smetanou a zredukujte na polovinu. Přidejte kornišonky, petržel a trochu soli, pokud je potřeba, a poté přidejte brambory. Brambory promíchejte, aby se obalily ve smetanové omáčce a podávejte.