reklama

Suroviny

  • 500 g nové brambory
  • 500 ml kuřecí vývar
  • 200 ml smetana ke šlehání
  • 2 lžíce kornišonky nebo kyselé okurky, nakrájené
  • 1 hrst petrželka, nasekaná

Postup přípravy

  • KROK 1

    Brambory uvařte ve vroucí osolené vodě doměkka. Sceďte a nechte vychladnout. Až vychladnou natolik, že se s nimi dá manipulovat, rozkrojte ji na poloviny nebo na čtvrtiny – podle toho, jak jsou velké

  • KROK 2

    V hrnci zredukujte kuřecí vývar na jednu třetinu. Zalijte smetanou a zredukujte na polovinu. Přidejte kornišonky, petržel a trochu soli, pokud je potřeba, a poté přidejte brambory. Brambory promíchejte, aby se obalily ve smetanové omáčce a podávejte.

reklama
reklama
reklama
reklama