Okurkové čatní s koprem a kořením
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- + odležení přes noc
- Snadné
- 3 sklenice
Přejít na suroviny
- 3 ks okurkastřední velikosti
- 1 ks cibulena tenké plátky
- 85 g mořská sůlvločky
- 500 ml jablečný ocet
- 250 g krystalový cukr
- 1 lžička koriandrsemena
- 2 lžičky hořčičná semenažlutá
- 1 lžička pepř celý
- 1 lžička kurkumamletá
- 1 svazek kopr
- kcal32
- tuky0g
- nasycené0g
- sacharidy6g
- cukry6g
- vláknina1g
- proteín1g
- sůl0.4g
Postup přípravy
krok 1
Okurky omyjte, podélně rozkrojte a vydlabejte semínka. Každou polovinu nakrájejte na kousky dlouhé jako prsty a poté nakrájejte na 5 mm proužky. Ve velké míse smíchejte s cibulí a solí, přikryjte a nechte přes noc uležet.
krok 2
Druhý den nálev slijte a zeleninu propláchněte ve studené vodě. Ocet, cukr a koření dejte do velkého kastrolu a mírně zahřívejte, dokud se cukr nerozpustí. Vařte 5 minut.
krok 3
Přidejte zeleninu a přiveďte k varu a občas zamíchejte. Vařte 1 minutu, poté sejměte z plamene. Natrhejte kopr a poté ho zabalte do sterilizovaných sklenic (viz vpravo nahoře). Uchovávejte na chladném a tmavém místě, dokud nebudete připraveni k použití.