reklama

  • 3 ks okurka
    střední velikosti
  • 1 ks cibule
    na tenké plátky
  • 85 g mořská sůl
    vločky
  • 500 ml jablečný ocet
  • 250 g krystalový cukr
  • 1 lžička koriandr
    semena
  • 2 lžičky hořčičná semena
    žlutá
  • 1 lžička pepř celý
  • 1 lžička kurkuma
    mletá
  • 1 svazek kopr

Nutriční hodnoty: na porci

  • kcal32
  • tuky0g
  • nasycené0g
  • sacharidy6g
  • cukry6g
  • vláknina1g
  • proteín1g
  • sůl0.4g

Postup přípravy

  • krok 1

    Okurky omyjte, podélně rozkrojte a vydlabejte semínka. Každou polovinu nakrájejte na kousky dlouhé jako prsty a poté nakrájejte na 5 mm proužky. Ve velké míse smíchejte s cibulí a solí, přikryjte a nechte přes noc uležet.

  • krok 2

    Druhý den nálev slijte a zeleninu propláchněte ve studené vodě. Ocet, cukr a koření dejte do velkého kastrolu a mírně zahřívejte, dokud se cukr nerozpustí. Vařte 5 minut.

  • krok 3

    Přidejte zeleninu a přiveďte k varu a občas zamíchejte. Vařte 1 minutu, poté sejměte z plamene. Natrhejte kopr a poté ho zabalte do sterilizovaných sklenic (viz vpravo nahoře). Uchovávejte na chladném a tmavém místě, dokud nebudete připraveni k použití.

reklama
reklama
reklama
reklama