reklama

Suroviny

  • 3 ks okurka, střední velikosti
  • 1 ks cibule, na tenké plátky
  • 85 g mořská sůl vločky
  • 500 ml jablečný ocet
  • 250 g krystalový cukr
  • 1 lžička koriandr, semena
  • 2 lžičky hořčičná semena žlutá
  • 1 lžička pepř celý
  • 1 lžička kurkuma, mletá
  • 1 svazek kopr

Postup přípravy

  • KROK 1

    Okurky omyjte, podélně rozkrojte a vydlabejte semínka. Každou polovinu nakrájejte na kousky dlouhé jako prsty a poté nakrájejte na 5 mm proužky. Ve velké míse smíchejte s cibulí a solí, přikryjte a nechte přes noc uležet.

  • KROK 2

    Druhý den nálev slijte a zeleninu propláchněte ve studené vodě. Ocet, cukr a koření dejte do velkého kastrolu a mírně zahřívejte, dokud se cukr nerozpustí. Vařte 5 minut.

  • KROK 3

    Přidejte zeleninu a přiveďte k varu a občas zamíchejte. Vařte 1 minutu, poté sejměte z plamene. Natrhejte kopr a poté ho zabalte do sterilizovaných sklenic (viz vpravo nahoře). Uchovávejte na chladném a tmavém místě, dokud nebudete připraveni k použití.

reklama
reklama
reklama
reklama