Pečená mrkev na medu
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Velmi snadné
- 8 porcí
Přejít na suroviny
- 1 kg mrkev odrůdy Chantenaynebo velké mrkve, nakrájené na velké kousky
- 1 vrchovatá lžička med
- 1 ks velký pomerančšťáva
- 2 lžíce olivový olejvhodný k tepelné úpravě
- kcal80
- tuky3g
- nasycené0g
- sacharidy13g
- cukry12g
- vláknina3g
- proteín1g
- sůl0.08g
Postup přípravy
krok 1
Troubu předehřejte na 200 °C. Mrkev vařte 5 minut, dokud nebude téměř uvařená, pak ji sceďte a nechte vychladnout. Med, šťávu z pomeranče a olivový olej smíchejte v malém pekáči, přidejte do něj mrkev, osolte, opepřete a pečte 20 minut, aby byla mrkev stále trochu na skus.