reklama

  • 1 kg mrkev odrůdy Chantenay
    nebo velké mrkve, nakrájené na velké kousky
  • 1 vrchovatá lžička med
  • 1 ks velký pomeranč
    šťáva
  • 2 lžíce olivový olej
    vhodný k tepelné úpravě

Nutriční hodnoty: na porci

  • kcal80
  • tuky3g
  • nasycené0g
  • sacharidy13g
  • cukry12g
  • vláknina3g
  • proteín1g
  • sůl0.08g

Postup přípravy

  • krok 1

    Troubu předehřejte na 200 °C. Mrkev vařte 5 minut, dokud nebude téměř uvařená, pak ji sceďte a nechte vychladnout. Med, šťávu z pomeranče a olivový olej smíchejte v malém pekáči, přidejte do něj mrkev, osolte, opepřete a pečte 20 minut, aby byla mrkev stále trochu na skus.

reklama
reklama
reklama
reklama