reklama

  • 800 g brambory
    oloupané a nakrájené na malé kostky
  • 2 lžíce olivový olej
  • 1 lžička hořčičné semínko
  • 1 lžička kurkuma
  • 2 lžičky garam masala
  • 140 g mražený hrášek

Nutriční hodnoty: na porci

  • kcal236
  • tuky7g
  • nasycené1g
  • sacharidy39g
  • cukry2g
  • vláknina4g
  • proteín7g
  • sůl0.04g

Postup přípravy

  • krok 1

    Brambory dejte do studené osolené vody a poté přiveďte k varu. Vařte 5 minut, dokud nezměknou. Sceďte a nechte pár minut osušit v páře. Na pánvi rozpalte olej a vhoďte do něj koření, aby se rozvonělo (trvá to asi 1 minutu). Přidejte brambory a dobře je promíchejte, aby se v koření obalily. Jemně opékejte 5 – 10 minut do zlatova, poté přidejte hrášek, znovu promíchejte a restujte další 3 – 4 minuty. Před podáváním osolte.

reklama
reklama
reklama
reklama