Kuřecí tikka masala s kořeněnou rýží
Indické jídlo nemusí být plné tuku - toto pečené kuře s voňavou čerstvou rýží je výživné, chutné a zdravé
Ve velké pánvi opékejte na slunečnicovém oleji cibuli 10 – 12 minut dozlatova.
Do velkého kastrolu nalijte vodu a přiveďte ji k varu. Přidejte vrchovatou lžičku soli – voda začne zběsile bublat. Přidejte kurkumu a ruličku skořice. Vsypte rýži, jednou promíchejte a znovu přiveďte k varu. Poté oheň trochu stáhněte, aby se voda porád mírně vařila. Vařte odkryté, bez míchání 10 minut. Pak ochutnejte. Pokud je rýže ještě tvrdá, vařte ještě minutu a znovu ochutnejte. Až bude hotová, rýži sceďte a propláchněte horkou vodou.
Ve velké pánvi orestujte nakrájenou cibuli a přidejte do ní rozdrcená semínka kardamomu a římský kmín.
Přidejte do pánve velkou hrst sultánek a pražených kešu oříšků a nakonec vmíchejte horkou okapanou rýži. Rýže se skvěle hodí ke kari nebo ke grilovanému masu či rybě.