reklama

  • 1 hrnek dlouhozrnná rýže
  • 2 ks cibule
    nakrájená
  • 2 lžíce slunečnicový olej
  • 1/2 lžičky kurkuma
  • 1 ks skořice celá
  • 6 ks kardamom
  • 1 lžička římský kmín
  • 1 hrst sultánky
    a pražené kešu oříšky

Nutriční hodnoty: na porci

  • kcal0
  • tuky0g
  • nasycené0g
  • sacharidy0g
  • cukry0g
  • vláknina0g
  • proteín0g
  • sůl0g

Postup přípravy

  • krok 1

    Ve velké pánvi opékejte na slunečnicovém oleji cibuli 10 – 12 minut dozlatova.

  • krok 2

    Do velkého kastrolu nalijte vodu a přiveďte ji k varu. Přidejte vrchovatou lžičku soli – voda začne zběsile bublat. Přidejte kurkumu a ruličku skořice. Vsypte rýži, jednou promíchejte a znovu přiveďte k varu. Poté oheň trochu stáhněte, aby se voda porád mírně vařila. Vařte odkryté, bez míchání 10 minut. Pak ochutnejte. Pokud je rýže ještě tvrdá, vařte ještě minutu a znovu ochutnejte. Až bude hotová, rýži sceďte a propláchněte horkou vodou.

  • krok 3

    Ve velké pánvi orestujte nakrájenou cibuli a přidejte do ní rozdrcená semínka kardamomu a římský kmín.

  • krok 4

    Přidejte do pánve velkou hrst sultánek a pražených kešu oříšků a nakonec vmíchejte horkou okapanou rýži. Rýže se skvěle hodí ke kari nebo ke grilovanému masu či rybě.

reklama
reklama
reklama
reklama