
Pikantní restované kapustičky
4 porce
Snadné
Příprava
Vaření
Růžičková kapusta si vaši pozornost jednoznačně zaslouží. Když ji během přípravy věnujete dostatečnou péči, odmění se svou nasládlou, přesto jemně nahořklou chutí. Pikantní restované kapustičky jsou skvělé k pečenému vepřovému nebo krůtímu masu.
Přejít na suroviny
- 500 g růžičková kapustaočištěná a rozpůlená
- 1 lžíce rostlinný olejslunečnicový
- 1 chilli papričkanakrájená na kroužky
- 2 stroužky česnekjemně nasekaný
- velký kus čerstvý zázvornakrájený na tenké nudličky
- 1 lžíce sójová omáčka
Nutriční hodnoty: na porci
- kcal82
- tuky5g
- nasycené1g
- sacharidy6g
- cukry4g
- vláknina0g
- proteín5g
- sůl0.7g
Postup přípravy
krok 1
Kapustičky vařte ve vroucí osolené vodě 3 minuty, poté sceďte.
krok 2
Ve woku rozehřejte olej, poté 1 minutu opékejte chilli, česnek a zázvor. Přidejte růžičkovou kapustu, restujte 2 minuty a poté zakápněte sójovou omáčkou. Před podáváním vše na závěr promíchejte.