Pórek s hráškem na citronovém másle
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření -
- Snadné
- 8 porcí
Přejít na suroviny
- 6 ks pórekkaždý nakrájený na 5 – 6 kusů
- 250 g mražený hrášek
- 50 g studené máslo
- 1/2 citron
- kcal111
- tuky8g
- nasycené5g
- sacharidy7g
- cukry4g
- vláknina4g
- proteín4g
- sůl0.14g
Postup přípravy
krok 1
Pórek vařte v osolené vodě 6 minut, dokud nezměkne, ale stále drží tvar. Slijte ho, v kastrolu nechte trochu vody a poté vraťte pórek. Umístěte kastrol na mírný plamen, vmíchejte hrášek spolu s máslem a vařte, až se máslo rozpustí a hrášek se prohřeje. Přidejte citronovou šťávu, dochuťte solí a pepřem a ihned podávejte.