reklama

  • 6 ks pórek
    každý nakrájený na 5 – 6 kusů
  • 250 g mražený hrášek
  • 50 g studené máslo
  • 1/2 citron

Nutriční hodnoty: na porci

  • kcal111
  • tuky8g
  • nasycené5g
  • sacharidy7g
  • cukry4g
  • vláknina4g
  • proteín4g
  • sůl0.14g

Postup přípravy

  • krok 1

    Pórek vařte v osolené vodě 6 minut, dokud nezměkne, ale stále drží tvar. Slijte ho, v kastrolu nechte trochu vody a poté vraťte pórek. Umístěte kastrol na mírný plamen, vmíchejte hrášek spolu s máslem a vařte, až se máslo rozpustí a hrášek se prohřeje. Přidejte citronovou šťávu, dochuťte solí a pepřem a ihned podávejte.

reklama
reklama
reklama
reklama