
Růžičková kapusta se sezamem
8 porcí
Snadné
Příprava
Vaření
Růžičková kapusta je vděčnou přílohou především na podzim, kdy je její hlavní sezóna. Lze ji připravit na mnoho způsobů, třeba jako tento, s lehkým nádechem asijské kuchyně. Sladké kapustičky s opraženým sezamem k sobě dokonale ladí.
Přejít na suroviny
- 800 g růžičková kapustaočištěná a rozpůlená
- 1 lžíce sezamový olej
- Malý kousek zázvornastrouhaný
- 4 lžíce sezamová semínkaopražená
Nutriční hodnoty: na porci
- kcal100
- tuky7g
- nasycené1g
- sacharidy4g
- cukry3g
- vláknina5g
- proteín5g
- sůl0g
Postup přípravy
krok 1
Ve vroucí vodě spařte růžičkovou kapustu a nechte okapat. Většinu oleje rozehřejte ve woku a přidejte zázvor. Chvíli poduste, poté přidejte růžičkovou kapustu a za stálého míchání opékejte, dokud se neprohřejí. Na závěr je posypte sezamovými semínky a pokapejte ještě trochou oleje. Pokud chcete, dochuťte solí a podávejte.