Rychlá Tex-Mex rýže
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Velmi snadné
- Porce 4
Přejít na suroviny
- 200 g rýže
- 1 malá sklenice pečených paprik v oleji(3 lžíce oleje ponechané), papriky nakrájené
- 1-2 lžíce kořenicí směsi na fajitasnebo cajunské koření
- 14 1 konzerva černookých fazolí (400 g)scezená a okapaná
- šťáva z 1 limety
- malý svazek koriandrunasekaný nahrubo
- kcal303
- tuky11g
- nasycené1g
- sacharidy46g
- cukry3g
- vláknina3g
- proteín8g
- sůl1.62g
Postup přípravy
krok 1
Rýži uvařte podle návodu na obalu, poté sceďte. Na pánvi rozehřejte 1 lžíci oleje z pečených paprik. Přidejte nakrájené papriky a koření na fajitas, míchejte a vařte 1 minutu, dokud nezačnou papriky vonět.
krok 2
Vmíchejte do pánve rýži a fazole a společně pořádně prohřejte. Do pánve vlijte zbylý uchovaný olej z pečených paprik a limetkovou šťávu, vsypte koriandr. Podle chuti osolte a opepřete čertsvě mletým pepřem a podávejte.