reklama

  • 200 g rýže
  • 1 malá sklenice pečených paprik v oleji
    (3 lžíce oleje ponechané), papriky nakrájené
  • 1-2 lžíce kořenicí směsi na fajitas
    nebo cajunské koření
  • 14 1 konzerva černookých fazolí (400 g)
    scezená a okapaná
  • šťáva z 1 limety
  • malý svazek koriandru
    nasekaný nahrubo

Nutriční hodnoty: na porci

  • kcal303
  • tuky11g
  • nasycené1g
  • sacharidy46g
  • cukry3g
  • vláknina3g
  • proteín8g
  • sůl1.62g

Postup přípravy

  • krok 1

    Rýži uvařte podle návodu na obalu, poté sceďte. Na pánvi rozehřejte 1 lžíci oleje z pečených paprik. Přidejte nakrájené papriky a koření na fajitas, míchejte a vařte 1 minutu, dokud nezačnou papriky vonět.

  • krok 2

    Vmíchejte do pánve rýži a fazole a společně pořádně prohřejte. Do pánve vlijte zbylý uchovaný olej z pečených paprik a limetkovou šťávu, vsypte koriandr. Podle chuti osolte a opepřete čertsvě mletým pepřem a podávejte.

reklama
reklama
reklama
reklama