reklama

Suroviny

  • 2 ks hlávkový salát, například římský nebo Butterhead
  • 2 velké hrsti další saláty, například řeřicha, rukola nebo mizuna
  • 1 hrst bylinky, například estragon, petržel, pažitka

Na dresink

  • 1 stroužek česnek, rozdrcený
  • 1 ks jarní cibulka, nahrubo nasekaná
  • 1 hrst petrželka
  • několik snítky řeřichy nebo listy rukoly,
  • 2 lžíce bílý vinný ocet
  • ½ lžičky dijonská hořčice
  • 6 lžic olivový olej

Postup přípravy

  • KROK 1

    Hlávkový salát, další saláty a bylinky omyjte a osušte. Větší listy natrhejte na kousky a vše přesuňte do velké salátové mísy

  • KROK 2

    Na dresink dejte česnek, cibulku, petrželku a řeřichu nebo rukolu do kuchyňského robotu a najemno nasekejte. Přidejte ocet, hořčici, trochu soli a pepře a krátce promíchejte. Pomalu přilívejte olej a míchejte, dokud směs nezhoustne. Směs salátů pokapejte dresinkem těsně před konzumací a promíchejte, aby se všechny listy obalily. (Možná nebudete potřebovat všechen dresink, tak si ho uschovejte na přístě. V lednici vám vydrží několik dní.)

reklama
reklama
reklama
reklama