reklama

  • 2 ks hlávkový salát
    například římský nebo Butterhead
  • 2 velké hrsti další saláty
    například řeřicha, rukola nebo mizuna
  • 1 hrst bylinky
    například estragon, petržel, pažitka

Na dresink

  • 1 stroužek česnek
    rozdrcený
  • 1 ks jarní cibulka
    nahrubo nasekaná
  • 1 hrst petrželka
  • několik snítky řeřichy nebo listy rukoly
  • 2 lžíce bílý vinný ocet
  • ½ lžičky dijonská hořčice
  • 6 lžic olivový olej

Nutriční hodnoty: na porci

  • kcal85
  • tuky8g
  • nasycené1g
  • sacharidy2g
  • cukry2g
  • vláknina2g
  • proteín2g
  • sůl0.1g

Postup přípravy

  • krok 1

    Hlávkový salát, další saláty a bylinky omyjte a osušte. Větší listy natrhejte na kousky a vše přesuňte do velké salátové mísy

  • krok 2

    Na dresink dejte česnek, cibulku, petrželku a řeřichu nebo rukolu do kuchyňského robotu a najemno nasekejte. Přidejte ocet, hořčici, trochu soli a pepře a krátce promíchejte. Pomalu přilívejte olej a míchejte, dokud směs nezhoustne. Směs salátů pokapejte dresinkem těsně před konzumací a promíchejte, aby se všechny listy obalily. (Možná nebudete potřebovat všechen dresink, tak si ho uschovejte na přístě. V lednici vám vydrží několik dní.)

reklama
reklama
reklama
reklama