Rychlý zahradní salát
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Nevaří se
- Snadné
- 10-12 porcí
Přejít na suroviny
- 2 ks hlávkový salátnapříklad římský nebo Butterhead
- 2 velké hrsti další salátynapříklad řeřicha, rukola nebo mizuna
- 1 hrst bylinkynapříklad estragon, petržel, pažitka
Na dresink
- 1 stroužek česnekrozdrcený
- 1 ks jarní cibulkanahrubo nasekaná
- 1 hrst petrželka
- několik snítky řeřichy nebo listy rukoly
- 2 lžíce bílý vinný ocet
- ½ lžičky dijonská hořčice
- 6 lžic olivový olej
- kcal85
- tuky8g
- nasycené1g
- sacharidy2g
- cukry2g
- vláknina2g
- proteín2g
- sůl0.1g
Postup přípravy
krok 1
Hlávkový salát, další saláty a bylinky omyjte a osušte. Větší listy natrhejte na kousky a vše přesuňte do velké salátové mísy
krok 2
Na dresink dejte česnek, cibulku, petrželku a řeřichu nebo rukolu do kuchyňského robotu a najemno nasekejte. Přidejte ocet, hořčici, trochu soli a pepře a krátce promíchejte. Pomalu přilívejte olej a míchejte, dokud směs nezhoustne. Směs salátů pokapejte dresinkem těsně před konzumací a promíchejte, aby se všechny listy obalily. (Možná nebudete potřebovat všechen dresink, tak si ho uschovejte na přístě. V lednici vám vydrží několik dní.)