Salát z quinoy, hrášku a avokáda
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Velmi snadné
- 4 porce
Přejít na suroviny
- 100 g mraženého hrášku
- 1 citron
- 2 lžíce olivového oleje
- 1/2 svazku mátypouze listy, jemně nasekané
- 1/2 svazku pažitkynasekané
- 250 g směsi červené a bílé quinoiuvařrné
- 1 avokádozbavené pecky, oloupané a nakrájené na kousky
- 75 g hráškových výhonků
- kcal275
- tuky17g
- nasycené3g
- sacharidy22g
- cukry2g
- vláknina6g
- proteín6g
- sůl0.5g
Postup přípravy
krok 1
Hrášek dejte do velké žáruvzdorné mísy, zalijte horkou vodou a dejte stranou.
krok 2
Nalijte citronovou šťávu do malé misky a zašlehejte do ní trochu koření. Pokračujte ve šlehání a pomalu přidávejte olivový olej, poté mátu a pažitku.
krok 3
Hrách sceďte a vysypte do velké servírovací mísy. Promíchejte s uvařenou quinoou. Přelijte zálivkou, poté vmíchejte avokádo a výhonky hrášku. Ihned podávejte.