reklama

  • 100 g mraženého hrášku
  • 1 citron
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1/2 svazku máty
    pouze listy, jemně nasekané
  • 1/2 svazku pažitky
    nasekané
  • 250 g směsi červené a bílé quinoi
    uvařrné
  • 1 avokádo
    zbavené pecky, oloupané a nakrájené na kousky
  • 75 g hráškových výhonků

Nutriční hodnoty: na porci

  • kcal275
  • tuky17g
  • nasycené3g
  • sacharidy22g
  • cukry2g
  • vláknina6g
  • proteín6g
  • sůl0.5g

Postup přípravy

  • krok 1

    Hrášek dejte do velké žáruvzdorné mísy, zalijte horkou vodou a dejte stranou.

  • krok 2

    Nalijte citronovou šťávu do malé misky a zašlehejte do ní trochu koření. Pokračujte ve šlehání a pomalu přidávejte olivový olej, poté mátu a pažitku.

  • krok 3

    Hrách sceďte a vysypte do velké servírovací mísy. Promíchejte s uvařenou quinoou. Přelijte zálivkou, poté vmíchejte avokádo a výhonky hrášku. Ihned podávejte.

reklama
reklama
reklama
reklama