reklama

Suroviny

  • 100 g mraženého hrášku
  • 1 citron
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1/2 svazku máty, pouze listy, jemně nasekané
  • 1/2 svazku pažitky, nasekané
  • 250 g směsi červené a bílé quinoi, uvařrné
  • 1 avokádo, zbavené pecky, oloupané a nakrájené na kousky
  • 75 g hráškových výhonků

Postup přípravy

  • KROK 1

    Hrášek dejte do velké žáruvzdorné mísy, zalijte horkou vodou a dejte stranou.

  • KROK 2

    Nalijte citronovou šťávu do malé misky a zašlehejte do ní trochu koření. Pokračujte ve šlehání a pomalu přidávejte olivový olej, poté mátu a pažitku.

  • KROK 3

    Hrách sceďte a vysypte do velké servírovací mísy. Promíchejte s uvařenou quinoou. Přelijte zálivkou, poté vmíchejte avokádo a výhonky hrášku. Ihned podávejte.

reklama
reklama
reklama
reklama