Salát z quinoy, hrášku a avokáda
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Velmi snadné
- 4 porce
Skip to ingredients
Suroviny
- 100 g mraženého hrášku
- 1 citron
- 2 lžíce olivového oleje
- 1/2 svazku máty, pouze listy, jemně nasekané
- 1/2 svazku pažitky, nasekané
- 250 g směsi červené a bílé quinoi, uvařrné
- 1 avokádo, zbavené pecky, oloupané a nakrájené na kousky
- 75 g hráškových výhonků
Postup přípravy
- KROK 1
Hrášek dejte do velké žáruvzdorné mísy, zalijte horkou vodou a dejte stranou.
- KROK 2
Nalijte citronovou šťávu do malé misky a zašlehejte do ní trochu koření. Pokračujte ve šlehání a pomalu přidávejte olivový olej, poté mátu a pažitku.
- KROK 3
Hrách sceďte a vysypte do velké servírovací mísy. Promíchejte s uvařenou quinoou. Přelijte zálivkou, poté vmíchejte avokádo a výhonky hrášku. Ihned podávejte.