reklama

Suroviny

  • 500 g celozrnná mouka
  • 2 lžička mořská sůl
  • 1 lžička jedlá soda
  • 1 lžíce jemně nasekaný rozmarýn, volitelné
  • 400 ml plnotučné mléko
  • 1 citron, pouze šťáva
  • 2 lžičky med

Postup přípravy

  • KROK 1

    Troubu rozehřejte na 200°C (horkovzdušnou na 180°C). V míse smíchejte mouku, sodu a mořskou sůl. Pokud chcete chléb dochutit rozmarýnem, přidejte i nasekaný rozmarýn.

  • KROK 2

    Ve džbánu smíchejte mléko s citronovou šťávou a počkejte minutu, až se promění v podmáslí. Poté vmíchejte med a celou směs nalijte do moučné směsi. Minutu míchejte nožem, dokud se vše nespojí v lepivé těsto.

  • KROK 3

    Vyklopte na pomoučněnou pracovní plochu a vytvarujte bochník.

  • KROK 4

    Bochník položte na moukou vysypaný plech a ostrým nožem udělejte ze shora dostatečně hluboký kříž.

  • KROK 5

    Vložte do trouby a pečte 40 minut.

  • KROK 6

    Po vyndání z trouby nechte vychladnout na roštu, po lehkém zchladnutí nakrájejte a podávejte.

reklama
reklama
reklama
reklama