reklama

  • 500 g celozrnná mouka
  • 2 lžička mořská sůl
  • 1 lžička jedlá soda
  • 1 lžíce jemně nasekaný rozmarýn
    volitelné
  • 400 ml plnotučné mléko
  • 1 citron
    pouze šťáva
  • 2 lžičky med

Nutriční hodnoty: na porci

  • kcal207
  • tuky2g
  • nasycené1g
  • sacharidy36g
  • cukry4g
  • vláknina5g
  • proteín7g
  • sůl1.3g

Postup přípravy

  • krok 1

    Troubu rozehřejte na 200°C (horkovzdušnou na 180°C). V míse smíchejte mouku, sodu a mořskou sůl. Pokud chcete chléb dochutit rozmarýnem, přidejte i nasekaný rozmarýn.

  • krok 2

    Ve džbánu smíchejte mléko s citronovou šťávou a počkejte minutu, až se promění v podmáslí. Poté vmíchejte med a celou směs nalijte do moučné směsi. Minutu míchejte nožem, dokud se vše nespojí v lepivé těsto.

  • krok 3

    Vyklopte na pomoučněnou pracovní plochu a vytvarujte bochník.

  • krok 4

    Bochník položte na moukou vysypaný plech a ostrým nožem udělejte ze shora dostatečně hluboký kříž.

  • krok 5

    Vložte do trouby a pečte 40 minut.

  • krok 6

    Po vyndání z trouby nechte vychladnout na roštu, po lehkém zchladnutí nakrájejte a podávejte.

reklama
reklama
reklama
reklama