Stir-fry s ledovým salátem
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Velmi snadné
- Porce 6
Přejít na suroviny
- 1 ledový salát
- 2 lžíce rostlinný olej
- 3 velké stroužky česnekupodrcené
- 2 lžíce ústřicová omáčka
- velká špetka bílý pepř
- kcal51
- tuky4g
- nasycené0g
- sacharidy2g
- cukry2g
- vláknina1g
- proteín1g
- sůl0.4g
Postup přípravy
krok 1
Hlávku salátu rozeberte a natrhejte nahrubo kusy, případně listy jen rozpulte. Ve woku nebo velké pánvi rozehřejte olej (lepší jsou ocelové než teflonové nepřilnavé woky - dodávají tomuto pokrmu lepší chuť). Vhoďte česnek a opékejte 1 minutu, dokud nebude voňavý, poté přidejte listy salátu – pozor, budou v oleji prskat.
krok 2
Vlijte ústřicovou omáčku a 100 ml vody. Promíchejte, aby byl salát celý obalený. Přidejte bílý pepř. Vařte, dokud salát nezačne vadnout, ale listy budou ještě stále křupavé.