reklama

Suroviny

  • 1 ledový salát
  • 2 lžíce rostlinný olej
  • 3 velké stroužky česneku, podrcené
  • 2 lžíce ústřicová omáčka
  • velká špetka bílý pepř

Postup přípravy

  • KROK 1

    Hlávku salátu rozeberte a natrhejte nahrubo kusy, případně listy jen rozpulte. Ve woku nebo velké pánvi rozehřejte olej (lepší jsou ocelové než teflonové nepřilnavé woky - dodávají tomuto pokrmu lepší chuť). Vhoďte česnek a opékejte 1 minutu, dokud nebude voňavý, poté přidejte listy salátu – pozor, budou v oleji prskat.

  • KROK 2

    Vlijte ústřicovou omáčku a 100 ml vody. Promíchejte, aby byl salát celý obalený. Přidejte bílý pepř. Vařte, dokud salát nezačne vadnout, ale listy budou ještě stále křupavé.

reklama
reklama
reklama
reklama