
Šťouchané brambory s řeřichou
4 porce
Velmi snadné
Příprava
Vaření
Jednoduchou bramborovou kaši, se kterou není příliš práce, připravíte v cuku letu. Když do ní přidáte trochu zelené řeříchy nebo jiných listů, získá nový šmrnc.
Přejít na suroviny
- 650 g bramborymoučné, na kostky
- 100 ml mléko
- 25 g máslo
- 170 g řeřicha
Nutriční hodnoty: na porci
- kcal189
- tuky6g
- nasycené4g
- sacharidy27g
- cukry2g
- vláknina3g
- proteín6g
- sůl0.2g
Postup přípravy
krok 1
Uvařte brambory v osolené vodě 15 minut nebo do měkka. Slijte je a poté vraťte do hrnce, aby se zbytek vody odpařil.
krok 2
Brambory nahrňte na jednu stranu kastrolu, na druhou přidejte mléko a máslo. Jemně zahřívejte, dokud se máslo nerozpustí, a poté vmíchejte do brambor s řeřichou a trochou koření.