reklama

  • 600 g jasmínová rýže
  • 2 pandánové listy

Nutriční hodnoty: na porci

  • kcal248
  • tuky1g
  • nasycené0g
  • sacharidy54g
  • cukry0g
  • vláknina2g
  • proteín5g
  • sůl0.1g

Postup přípravy

  • krok 1

    Vložte rýži do velkého hrnce a zalijte studenou vodou. Rukama dobře promíchejte a promněte, poté vodu slijte. Opakujte, dokud nebude voda čirá. Listy pandánu zauzlujte a přidejte k rýži. Osolte a vlijte tolik studené vody, aby byla na špičku prstu nad hladinou rýže. Přiveďte k varu, pak snižte teplotu a vařte 10–15 minut, nebo dokud se většina vody nevpije a povrch rýže je celistvý, bez jamek. Sundejte z ohně, přiklopte a nechte 30 minut odpočívat. Pak podávejte.

reklama
reklama
reklama
reklama