Žlutá rýže s paprikou
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Velmi snadné
- 4 porce
Skip to ingredients
Suroviny
- 1 lžíce olivový olej
- 1 ks cibule, najemno
- 1 ks červená paprika, nakrájená
- čerstvý zázvor, o velikosti palce
- 250 g rýže basmati
- 1 lžička kurkuma
- 600 ml zeleninový vývar
- 25 g mandlové lupínky, opečené
Postup přípravy
- KROK 1
V pánvi s pokličkou rozehřejte olej, vhoďte na něj cibuli, přidejte pepř a zázvor společně za stálého míchání restujte 5 minut do měkka. Přidejte rýži a kurkumu a ještě 1 minutu restujte a míchejte, poté zalijte vývarem. Když se vývar začne vařit, přikryjte poklicí.
- KROK 2
Vařte 12 minut, až bude rýže měkká a vstřebá všechen vývar. Pokud je rýže měkká, ale vývar ještě nevstřebala, vypněte oheň znovu přikryjte a nechte 2 – 3 minuty odležet. Okořeňte a před podáváním promíchejte s mandlemi.