reklama

  • 1 cibule
    jemně nasekaná
  • 4 lžičky olivový olej
  • 4 stroužky česnek
    jemně nasekaný
  • 2 lžičky římský kmín
    mletý
  • 1 lžíce rajčatový protlak
  • 400 g fazole pinto
    konzervované, opláchnuté a okapané
  • 3 ks cuketa
    nakrájená šikmo na proužky
  • 175 g čedar
    nastrouhaný
  • 1 zelená paprika chilli
    jemně nasekaná
  • 1 hrst koriandr
    lístky, hrubě nasekaná
  • 8 ks tortilla

Nutriční hodnoty: na porci

  • kcal509
  • tuky20g
  • nasycené10g
  • sacharidy56g
  • cukry5g
  • vláknina8g
  • proteín23g
  • sůl1.9g

Postup přípravy

  • krok 1

    Na polovině olivového oleje opékejte cibuli asi 5 minut, nebo dokud nezměkne. Vmíchejte česnek, kmín a restujte na mírném ohni ještě 1 minutu. Přidejte rajčatový protlak, pinto fazole a několik lžic vody. Prohřejte, pak vidličkou rozmačkejte a okořeňte.

  • krok 2

    Mezitím na zbývajícím oleji s trochou koření vhoďte plátky cukety. Umístěte na rozpálenou pánev a opékejte několik minut z každé strany, dokud nezměknou a neobjeví se na nich mřížky od grilu. Přendejte je na jednu stranu.

  • krok 3

    V misce smíchejte sýr, chilli a koriandr. Fazolové pyré rozetřete na polovinu tortilly, přidejte plátky cukety a posypte sýrovou směsí. Navrch dejte druhou tortillu a obě přitlačte k sobě. Pečte postupně na rozpálené pánvi, asi 1-2 minuty z každé strany nebo dokud se sýr nezačne rozpouštět a tortilly nebudou křupavé. Tortilly otáčejte opatrně, aby se nerozpadly. Podávejte nakrájené na klínky.

reklama
reklama
reklama
reklama