reklama

  • 175 g hladká mouka
  • 85 g máslo
  • 85 g vyzrálý čedar
    nastrouhaný
  • 3 ks vejce
  • 2 lžíce dijonská hořčice
  • 4 lžíce crème fraîche
  • 250 g cherry rajčata
  • snítka tymiánu

Nutriční hodnoty: na porci

  • kcal0
  • tuky0g
  • nasycené0g
  • sacharidy0g
  • cukry0g
  • vláknina0g
  • proteín0g
  • sůl0g
    s nízkým obsahem

Postup přípravy

  • krok 1

    Horkovzdušnou troubu rozehřejte na 180 °C (plynovou na 160 °C). Mouku, máslo a čedar rozmixujte v kuchyňském robotu, dokud se směs nebude podobat strouhance, poté přidejte jedno lehce rozšlehané vejce a znovu šlehejte, dokud nevznikne koule těsta. Těstem vyložte 4 koláčové formičky a nechte je 10 minut chladit. Pak formičky s těstem vyložte papírem na pečení, naplňte fazolemi a pečte 7 až 10 minut, dokud těsto nebude suché. Odstraňte papír i fazole a pokračujte v pečení další 2 až 3 minuty, dokud nebudou lehce zlatavé. Poté vyjměte z trouby.

  • krok 2

    Krém připravte smícháním zbývajících vajec s dijonskou hořčicí a crème fraiche. Na dno koláčků rozprostřete rozpůlená cherry rajčátka, posypte je lístky tymiánu a zalijte krémem. Pečte 10 minut, poté horkovzdušnou troubu ztlumte na 150 °C (plynovou na 130 °C) a pečte dalších 15 minut, dokud krém neztuhne. Před podáváním nechte koláčky trochu vychladnout.

reklama
reklama
reklama
reklama