Rajčatové koláčky s krémovým sýrem
- Příprava a čas vaření
- Celkový čas
- Snadné
- 4 kusy
Suroviny
- 175 g hladká mouka
- 85 g máslo
- 85 g vyzrálý čedar, nastrouhaný
- 3 ks vejce
- 2 lžíce dijonská hořčice
- 4 lžíce crème fraîche
- 250 g cherry rajčata
- snítka tymiánu
Postup přípravy
- KROK 1
Horkovzdušnou troubu rozehřejte na 180 °C (plynovou na 160 °C). Mouku, máslo a čedar rozmixujte v kuchyňském robotu, dokud se směs nebude podobat strouhance, poté přidejte jedno lehce rozšlehané vejce a znovu šlehejte, dokud nevznikne koule těsta. Těstem vyložte 4 koláčové formičky a nechte je 10 minut chladit. Pak formičky s těstem vyložte papírem na pečení, naplňte fazolemi a pečte 7 až 10 minut, dokud těsto nebude suché. Odstraňte papír i fazole a pokračujte v pečení další 2 až 3 minuty, dokud nebudou lehce zlatavé. Poté vyjměte z trouby.
- KROK 2
Krém připravte smícháním zbývajících vajec s dijonskou hořčicí a crème fraiche. Na dno koláčků rozprostřete rozpůlená cherry rajčátka, posypte je lístky tymiánu a zalijte krémem. Pečte 10 minut, poté horkovzdušnou troubu ztlumte na 150 °C (plynovou na 130 °C) a pečte dalších 15 minut, dokud krém neztuhne. Před podáváním nechte koláčky trochu vychladnout.