reklama

  • 1 lžíce olivový olej
  • 4 ks vepřová klobása
    nakrájená na kousky
  • 2 stroužky česnek
    rozmačkaný
  • 200 ml bílé víno
    polosuché
  • 1 lžíce rajčatový protlak
  • 400 g konzervovaná rajčata krájená
  • 500 g rigatoni
    nebo penne
  • 1 hrst bazalkové lístky
    natrhané (volitelné)
  • parmazán
    k podávání

Nutriční hodnoty: na porci

  • kcal655
  • tuky16g
  • nasycené5g
  • sacharidy103g
  • cukry0g
  • vláknina5g
  • proteín24g
  • sůl1g

Postup přípravy

  • krok 1

    Na pánvi se silným dnem (nejlépe nepřilnavým) rozehřejte olivový olej a přidejte klobásy. Smažte asi 8 minut dozlatova, aby byly dostatečně propečené. Přidejte česnek a opékejte 1 min. Zalijte bílým vínem a vařte, aby se tekutina zredukovala na polovinu.

  • krok 2

    Vmícháme rajčatový protlak, rajčata a dochutíme. Vařte dalších 15 minut, aby byla omáčka dostatečně hustá.

  • krok 3

    Zatímco se omáčka vaří, připravte podle návodu na obale těstoviny a hotové sceďte. Vmíchejte bazalku a uvařené těstoviny do omáčky. Podávejte v miskách zasypané strouhaným parmazánem.

reklama
reklama
reklama
reklama