reklama

Suroviny

  • 1 lžíce olivový olej
  • 4 ks vepřová klobása, nakrájená na kousky
  • 2 stroužky česnek, rozmačkaný
  • 200 ml bílé víno polosuché
  • 1 lžíce rajčatový protlak
  • 400 g konzervovaná rajčata krájená
  • 500 g rigatoni nebo penne
  • 1 hrst bazalkové lístky, natrhané (volitelné)
  • parmazán, k podávání

Postup přípravy

  • KROK 1

    Na pánvi se silným dnem (nejlépe nepřilnavým) rozehřejte olivový olej a přidejte klobásy. Smažte asi 8 minut dozlatova, aby byly dostatečně propečené. Přidejte česnek a opékejte 1 min. Zalijte bílým vínem a vařte, aby se tekutina zredukovala na polovinu.

  • KROK 2

    Vmícháme rajčatový protlak, rajčata a dochutíme. Vařte dalších 15 minut, aby byla omáčka dostatečně hustá.

  • KROK 3

    Zatímco se omáčka vaří, připravte podle návodu na obale těstoviny a hotové sceďte. Vmíchejte bazalku a uvařené těstoviny do omáčky. Podávejte v miskách zasypané strouhaným parmazánem.

reklama
reklama
reklama
reklama