Rajčatové těstoviny s klobáskou
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Snadné
- Porce 4
Přejít na suroviny
- 1 lžíce olivový olej
- 4 ks vepřová klobásanakrájená na kousky
- 2 stroužky česnekrozmačkaný
- 200 ml bílé vínopolosuché
- 1 lžíce rajčatový protlak
- 400 g konzervovaná rajčata krájená
- 500 g rigatoninebo penne
- 1 hrst bazalkové lístkynatrhané (volitelné)
- parmazánk podávání
- kcal655
- tuky16g
- nasycené5g
- sacharidy103g
- cukry0g
- vláknina5g
- proteín24g
- sůl1g
Postup přípravy
krok 1
Na pánvi se silným dnem (nejlépe nepřilnavým) rozehřejte olivový olej a přidejte klobásy. Smažte asi 8 minut dozlatova, aby byly dostatečně propečené. Přidejte česnek a opékejte 1 min. Zalijte bílým vínem a vařte, aby se tekutina zredukovala na polovinu.
krok 2
Vmícháme rajčatový protlak, rajčata a dochutíme. Vařte dalších 15 minut, aby byla omáčka dostatečně hustá.
krok 3
Zatímco se omáčka vaří, připravte podle návodu na obale těstoviny a hotové sceďte. Vmíchejte bazalku a uvařené těstoviny do omáčky. Podávejte v miskách zasypané strouhaným parmazánem.