Rajčatové těstoviny s klobáskou
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Snadné
- Porce 4
Suroviny
- 1 lžíce olivový olej
- 4 ks vepřová klobása, nakrájená na kousky
- 2 stroužky česnek, rozmačkaný
- 200 ml bílé víno polosuché
- 1 lžíce rajčatový protlak
- 400 g konzervovaná rajčata krájená
- 500 g rigatoni nebo penne
- 1 hrst bazalkové lístky, natrhané (volitelné)
- parmazán, k podávání
Postup přípravy
- KROK 1
Na pánvi se silným dnem (nejlépe nepřilnavým) rozehřejte olivový olej a přidejte klobásy. Smažte asi 8 minut dozlatova, aby byly dostatečně propečené. Přidejte česnek a opékejte 1 min. Zalijte bílým vínem a vařte, aby se tekutina zredukovala na polovinu.
- KROK 2
Vmícháme rajčatový protlak, rajčata a dochutíme. Vařte dalších 15 minut, aby byla omáčka dostatečně hustá.
- KROK 3
Zatímco se omáčka vaří, připravte podle návodu na obale těstoviny a hotové sceďte. Vmíchejte bazalku a uvařené těstoviny do omáčky. Podávejte v miskách zasypané strouhaným parmazánem.