reklama

Suroviny

  • 2 lžíce olivový olej
  • 1 ks červená cibule, na plátky
  • 85 g chorizo, najemno
  • 250 g rajčata, různobarevná, na plátky
  • 400 g fazole cannellini, v konzervě
  • 1 avokádo, na plátky
  • 1 hrst baby špenát
  • 2 lzice ocet sherry
  • 1 stroužek česnek, nasekaný
  • 1 lžíce oregano, čerstvé, nasekané
  • křupavý chléb, k podávání

Postup přípravy

  • KROK 1

    Na pánvi rozehřejte polovinu oleje, přidejte cibuli a chorizo a na mírném ohni opékejte, dokud se nezačne uvolňovat tuk.

  • KROK 2

    Mezitím dejte rajčata, fazole, avokádo a špenát do salátové mísy. Sledujte chorizo, aby se nepřipálilo.

  • KROK 3

    Přidejte zbývající olej do pánve s octem, česnekem a oreganem a poté ustupte, protože bude velmi silně prskat. Sundejte z plotny, nalijte na salát a dobře promíchejte. Podávejte s křupavým chlebem.

reklama
reklama
reklama
reklama