reklama

  • 2 lžíce olivový olej
  • 1 ks červená cibule
    na plátky
  • 85 g chorizo
    najemno
  • 250 g rajčata
    různobarevná, na plátky
  • 400 g fazole cannellini
    v konzervě
  • 1 avokádo
    na plátky
  • 1 hrst baby špenát
  • 2 lzice ocet sherry
  • 1 stroužek česnek
    nasekaný
  • 1 lžíce oregano
    čerstvé, nasekané
  • křupavý chléb
    k podávání

Nutriční hodnoty: na porci

  • kcal529
  • tuky36g
  • nasycené9g
  • sacharidy33g
  • cukry11g
  • vláknina8g
  • proteín18g
  • sůl1.3g

Postup přípravy

  • krok 1

    Na pánvi rozehřejte polovinu oleje, přidejte cibuli a chorizo a na mírném ohni opékejte, dokud se nezačne uvolňovat tuk.

  • krok 2

    Mezitím dejte rajčata, fazole, avokádo a špenát do salátové mísy. Sledujte chorizo, aby se nepřipálilo.

  • krok 3

    Přidejte zbývající olej do pánve s octem, česnekem a oreganem a poté ustupte, protože bude velmi silně prskat. Sundejte z plotny, nalijte na salát a dobře promíchejte. Podávejte s křupavým chlebem.

reklama
reklama
reklama
reklama