Rajčatový salát s fazolemi a chorizem
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Snadné
- 2 porce
Skip to ingredients
Suroviny
- 2 lžíce olivový olej
- 1 ks červená cibule, na plátky
- 85 g chorizo, najemno
- 250 g rajčata, různobarevná, na plátky
- 400 g fazole cannellini, v konzervě
- 1 avokádo, na plátky
- 1 hrst baby špenát
- 2 lzice ocet sherry
- 1 stroužek česnek, nasekaný
- 1 lžíce oregano, čerstvé, nasekané
- křupavý chléb, k podávání
Postup přípravy
- KROK 1
Na pánvi rozehřejte polovinu oleje, přidejte cibuli a chorizo a na mírném ohni opékejte, dokud se nezačne uvolňovat tuk.
- KROK 2
Mezitím dejte rajčata, fazole, avokádo a špenát do salátové mísy. Sledujte chorizo, aby se nepřipálilo.
- KROK 3
Přidejte zbývající olej do pánve s octem, česnekem a oreganem a poté ustupte, protože bude velmi silně prskat. Sundejte z plotny, nalijte na salát a dobře promíchejte. Podávejte s křupavým chlebem.