reklama

  • 250 g rebarbora
  • 50 g krupicový cukr
  • 110 ml voda
  • 1 lžička vanilkový extrakt
  • 2 lžičky kukuřičný skřob
  • vanilková zmrzlina
    k podávání

Nutriční hodnoty: Na porci

  • kcal155
  • tuky0.2g
  • nasycené0g
  • sacharidy39.5g
  • cukry34.5g
  • vláknina1.5g
  • proteín0.5g
  • sůl0g

Postup přípravy

  • krok 1

    Rebarboru omyjte a odřízněte konce. Stonky v případě potřeby oloupejte a nakrájejte na 2cm kousky. Smíchejte v míse s cukrem a nechte 30 minut odstát.

  • krok 2

    Kousky rebarbory dejte do hrnce, zalijte 100 ml vody a přiveďte k varu. Nechte 15 minut vařit na nejnižším ohni do změknutí a dochuťte vanilkovým extraktem.

  • krok 3

    V malé mističce nebo šálku prošlehejte 10 ml vody a škrob. Směs za stálého míchání vlijte k rozvařené rebarboře a povařte do zhoustnutí. Dávejte pozor, abyste na dně hrnce nic nepřipálili. Rozdělte rebarborový pudink do dezertních misek či skleniček a podávejte s trochou vanilkové zmrzliny.

reklama
reklama
reklama
reklama