Rebarborový pudink
- Příprava a čas vaření
- Příprava -
- Velmi snadné
- Na 2 porce
Přejít na suroviny
- 250 g rebarbora
- 50 g krupicový cukr
- 110 ml voda
- 1 lžička vanilkový extrakt
- 2 lžičky kukuřičný skřob
- vanilková zmrzlinak podávání
- kcal155
- tuky0.2g
- nasycené0g
- sacharidy39.5g
- cukry34.5g
- vláknina1.5g
- proteín0.5g
- sůl0g
Postup přípravy
krok 1
Rebarboru omyjte a odřízněte konce. Stonky v případě potřeby oloupejte a nakrájejte na 2cm kousky. Smíchejte v míse s cukrem a nechte 30 minut odstát.
krok 2
Kousky rebarbory dejte do hrnce, zalijte 100 ml vody a přiveďte k varu. Nechte 15 minut vařit na nejnižším ohni do změknutí a dochuťte vanilkovým extraktem.
krok 3
V malé mističce nebo šálku prošlehejte 10 ml vody a škrob. Směs za stálého míchání vlijte k rozvařené rebarboře a povařte do zhoustnutí. Dávejte pozor, abyste na dně hrnce nic nepřipálili. Rozdělte rebarborový pudink do dezertních misek či skleniček a podávejte s trochou vanilkové zmrzliny.