
Kari z červené čočky
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Snadné
- Porce pro 4 osoby
- 100 g červené čočky
- 2 cibulehrubě nasekané
- 400 g krájených rajčat z konzervy
- 1 lžička mleté kurkumy
- 2 lžíce olejena smažení
- 1,5 lžičky mletého kmínu
- 1,5 lžičky mletého koriandru
- 4 kardamomové luskyrozmáčknuté
- čerstvý zázvorjemně nasekaný
- 4 stroužky česnekudrcené
- 2-3 zelené chilli papričkynakrájené
- 100 g baby špenátunasekaného
- 1 lžička koření garam masala
- koriandrnasekaný
- dušená basmati rýže nebo chapatik podávání
KŘUPAVÁ VEJCE
- 6 vajec
- 0,25 lžičky mleté kurkumy
- 0,25 lžičky mleté papriky
Nutriční hodnoty: na porci
- kcal315
- tuky14.1g
- nasycené2.5g
- sacharidy23.9g
- cukry8.8g
- vláknina5.4g
- proteín20.2g
- sůl0.3g
Postup přípravy
krok 1
Dejte čočku, cibuli a rajčata do hrnce s kurkumou a 1 lžičkou soli. Zalijte vodou tak, aby byla čočka ponořená a poté pozvolna vařte 20 minut, dokud čočka nezměkne.
krok 2
Vejce vařte ve vroucí vodě přibližně 7 minut, poté je ponořte do ledové vody a nechte vychladnout.
krok 3
Rozpalte polovinu oleje v pánvi a vmíchejte kmín, koriandr a kardamom. Vařte 2 minuty, poté přidejte zázvor, česnek a chilli papričky. Vařte několik minut, pak přidejte směs čočky a 100 ml vody. Přikryjte a vařte na mírném ohni 30 minut. Přidejte špenát a vařte dalších 10 minut.
krok 4
Oloupejte vejce a na pánvi rozpalte zbývající olej. Přidejte vejce, kurkumu a papriku, poté je osolte a smažte, dokud se na nich nebude tvořit křupavá krustička.
krok 5
Do kari vmíchejte garam masalu a koriandr a podávejte s na poloviny rozkrojenými vejci a rýží nebo chapati.