reklama

  • 100 g červené čočky
  • 2 cibule
    hrubě nasekané
  • 400 g krájených rajčat z konzervy
  • 1 lžička mleté kurkumy
  • 2 lžíce oleje
    na smažení
  • 1,5 lžičky mletého kmínu
  • 1,5 lžičky mletého koriandru
  • 4 kardamomové lusky
    rozmáčknuté
  • čerstvý zázvor
    jemně nasekaný
  • 4 stroužky česneku
    drcené
  • 2-3 zelené chilli papričky
    nakrájené
  • 100 g baby špenátu
    nasekaného
  • 1 lžička koření garam masala
  • koriandr
    nasekaný
  • dušená basmati rýže nebo chapati
    k podávání

KŘUPAVÁ VEJCE

  • 6 vajec
  • 0,25 lžičky mleté kurkumy
  • 0,25 lžičky mleté papriky

Nutriční hodnoty: na porci

  • kcal315
  • tuky14.1g
  • nasycené2.5g
  • sacharidy23.9g
  • cukry8.8g
  • vláknina5.4g
  • proteín20.2g
  • sůl0.3g

Postup přípravy

  • krok 1

    Dejte čočku, cibuli a rajčata do hrnce s kurkumou a 1 lžičkou soli. Zalijte vodou tak, aby byla čočka ponořená a poté pozvolna vařte 20 minut, dokud čočka nezměkne.

  • krok 2

    Vejce vařte ve vroucí vodě přibližně 7 minut, poté je ponořte do ledové vody a nechte vychladnout.

  • krok 3

    Rozpalte polovinu oleje v pánvi a vmíchejte kmín, koriandr a kardamom. Vařte 2 minuty, poté přidejte zázvor, česnek a chilli papričky. Vařte několik minut, pak přidejte směs čočky a 100 ml vody. Přikryjte a vařte na mírném ohni 30 minut. Přidejte špenát a vařte dalších 10 minut.

  • krok 4

    Oloupejte vejce a na pánvi rozpalte zbývající olej. Přidejte vejce, kurkumu a papriku, poté je osolte a smažte, dokud se na nich nebude tvořit křupavá krustička.

  • krok 5

    Do kari vmíchejte garam masalu a koriandr a podávejte s na poloviny rozkrojenými vejci a rýží nebo chapati.

reklama
reklama
reklama
reklama