reklama

  • 250 g vepřové maso mleté
  • 1 hrst strouhanka
  • 0,5 ks červená cibule
    malá, jemně nasekaná
  • 0,5 stroužku česnek
    rozmačkaný nebo jemně nasekaný
  • citronová kůra
    nastrouhaná kůra z ½ citronu (šťávu použijte v tzatziki)
  • 1 lžíce majoránka
    listy, jemně nasekané
  • 1 vejce
    středně velké
  • olivový olej
    pár střiků

Na ředkvičkové tzatziki

  • 100 g bílý jogurt
    řecého typu (nízkotučný)
  • 0,5 lžíce kopr
    jemně nasekaný + k podávání (nemusí být)
  • 8 ks ředkvička
    na plátky
  • ½ stroužku česnek
    rozdrcený
  • citronová šťáva
    z ½ citronu

Nutriční hodnoty: per serving

  • kcal344
  • tuky17g
  • nasycené6g
  • sacharidy15g
  • cukry5g
  • vláknina2g
  • proteín34g
  • sůl0.8g

Postup přípravy

  • krok 1

    Vepřové maso, strouhanku, cibuli, česnek, citronovou kůru, oregano a vejce dejte do mísy a bohatě okořeňte solí a pepřem. Dobře promíchejte, vytvarujte 6 placiček a zatím uložte do ledničky.

  • krok 2

    Na ředkvičkové tzatziky smíchejte všechny ingredience dohromady a okořeňte solí a pepřem.

  • krok 3

    Zahřejte pánev na vysokou teplotu. Placičky potřete trochou oleje a opékejte 2-3 minuty z každé strany. Podávejte s tzatziki, posypané koprem.

reklama
reklama
reklama
reklama