reklama

Suroviny

  • 250 g vepřové maso mleté
  • 1 hrst strouhanka
  • 0,5 ks červená cibule, malá, jemně nasekaná
  • 0,5 stroužku česnek, rozmačkaný nebo jemně nasekaný
  • citronová kůra nastrouhaná kůra z ½ citronu (šťávu použijte v tzatziki)
  • 1 lžíce majoránka, listy, jemně nasekané
  • 1 vejce, středně velké
  • olivový olej pár střiků

Na ředkvičkové tzatziki

  • 100 g bílý jogurt, řecého typu (nízkotučný)
  • 0,5 lžíce kopr, jemně nasekaný + k podávání (nemusí být)
  • 8 ks ředkvička, na plátky
  • ½ stroužku česnek, rozdrcený
  • citronová šťáva z ½ citronu

Postup přípravy

  • KROK 1

    Vepřové maso, strouhanku, cibuli, česnek, citronovou kůru, oregano a vejce dejte do mísy a bohatě okořeňte solí a pepřem. Dobře promíchejte, vytvarujte 6 placiček a zatím uložte do ledničky.

  • KROK 2

    Na ředkvičkové tzatziky smíchejte všechny ingredience dohromady a okořeňte solí a pepřem.

  • KROK 3

    Zahřejte pánev na vysokou teplotu. Placičky potřete trochou oleje a opékejte 2-3 minuty z každé strany. Podávejte s tzatziki, posypané koprem.

reklama
reklama
reklama
reklama