Řecké vepřové burgery s ředkvičkami tzatziki
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Snadné
- 2 porce
Skip to ingredients
Suroviny
- 250 g vepřové maso mleté
- 1 hrst strouhanka
- 0,5 ks červená cibule, malá, jemně nasekaná
- 0,5 stroužku česnek, rozmačkaný nebo jemně nasekaný
- citronová kůra nastrouhaná kůra z ½ citronu (šťávu použijte v tzatziki)
- 1 lžíce majoránka, listy, jemně nasekané
- 1 vejce, středně velké
- olivový olej pár střiků
Na ředkvičkové tzatziki
- 100 g bílý jogurt, řecého typu (nízkotučný)
- 0,5 lžíce kopr, jemně nasekaný + k podávání (nemusí být)
- 8 ks ředkvička, na plátky
- ½ stroužku česnek, rozdrcený
- citronová šťáva z ½ citronu
Postup přípravy
- KROK 1
Vepřové maso, strouhanku, cibuli, česnek, citronovou kůru, oregano a vejce dejte do mísy a bohatě okořeňte solí a pepřem. Dobře promíchejte, vytvarujte 6 placiček a zatím uložte do ledničky.
- KROK 2
Na ředkvičkové tzatziky smíchejte všechny ingredience dohromady a okořeňte solí a pepřem.
- KROK 3
Zahřejte pánev na vysokou teplotu. Placičky potřete trochou oleje a opékejte 2-3 minuty z každé strany. Podávejte s tzatziki, posypané koprem.