Šťavnatý kuřecí kebab na řecký způsob
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- plus marinování přes noc
- Porce 6
Suroviny
- 12 kusů vykoštěných kuřecích stehen bez kůže
Pro marinádu
- 2 stroužky česneku rozmačkané
- kůra a šťáva z 1 citronu
- 1 lžička mleté skořice
- 1 lžička nového koření, mletého
- 1 lžíce sušeného oregana
- 2 lžičky papriky
- 4 lžíce olivového oleje
- malý svazek petržele, nadrobno nasekané
K podávání
- pita chléb
- omáčka z jogurtu s kopru
- rajče, červená cibule a okurkový salát
- listy římského salátu, nebo jiná křupavá zelenina
Postup přípravy
- KROK 1
Ve velké míse smíchejte všechny ingredience na marinádu spolu se špetkou soli a pepřem. Přidáme kuřecí stehna a vše promícháme. Přikryjte a nechte přes noc chladit.
- KROK 2
Zapalte gril s víkem a poté nechte plameny uhasit. Jakmile uhlíky zpopelaví, navršte je na jedné straně. Kuřecí stehna navlékněte na 2 kovové špejle – tak, aby obě špejle prošly každým kouskem masa. Kuřecí kebab položte na gril na stranu bez uhlíků. Odklopte víko a pečte 45–55 minut, pravidelně otáčejte, nebo dokud nebude propečené. Kuře sejměte z grilu, zakryjte fólií a před krájením nechte 20 minut odpočívat.
Náš tip: Maso můžete připravit i v troubě vyhráté na 200 °C, plyná na stupeň 6. Položte mřížku na pekáč a na ni položte kuře. Pečte 45–55 minut nebo dokud nebude propečené.
- KROK 3
Z kebabu nakrájejte proužky kuřete a naplňte je do pity, ohřáté na grilu. Podávejte s koprovou jogurtovou omáčkou, rajčaty, salátem z červené cibule a okurky a křupavým salátem.