reklama

Suroviny

  • 12 kusů vykoštěných kuřecích stehen bez kůže

Pro marinádu

  • 2 stroužky česneku rozmačkané
  • kůra a šťáva z 1 citronu
  • 1 lžička mleté skořice
  • 1 lžička nového koření, mletého
  • 1 lžíce sušeného oregana
  • 2 lžičky papriky
  • 4 lžíce olivového oleje
  • malý svazek petržele, nadrobno nasekané

K podávání

  • pita chléb
  • omáčka z jogurtu s kopru
  • rajče, červená cibule a okurkový salát
  • listy římského salátu, nebo jiná křupavá zelenina

Postup přípravy

  • KROK 1

    Ve velké míse smíchejte všechny ingredience na marinádu spolu se špetkou soli a pepřem. Přidáme kuřecí stehna a vše promícháme. Přikryjte a nechte přes noc chladit.

  • KROK 2

    Zapalte gril s víkem a poté nechte plameny uhasit. Jakmile uhlíky zpopelaví, navršte je na jedné straně. Kuřecí stehna navlékněte na 2 kovové špejle – tak, aby obě špejle prošly každým kouskem masa. Kuřecí kebab položte na gril na stranu bez uhlíků. Odklopte víko a pečte 45–55 minut, pravidelně otáčejte, nebo dokud nebude propečené. Kuře sejměte z grilu, zakryjte fólií a před krájením nechte 20 minut odpočívat.

    Náš tip: Maso můžete připravit i v troubě vyhráté na 200 °C, plyná na stupeň 6. Položte mřížku na pekáč a na ni položte kuře. Pečte 45–55 minut nebo dokud nebude propečené.

  • KROK 3

    Z kebabu nakrájejte proužky kuřete a naplňte je do pity, ohřáté na grilu. Podávejte s koprovou jogurtovou omáčkou, rajčaty, salátem z červené cibule a okurky a křupavým salátem.

JOGURTOVÁ OMÁČKA S KOPREM

Smíchejte 6 lžic řeckého jogurtu se 3 lžícemi majonézy. Vmíchejte několik jemně nasekaných snítek kopru a trochu koření. Chlaďte, dokud nebudete připraveni k podávání.

ZELENINOVÝ SALÁT

6 velkých keříkových rajčat nakrájíme nahrubo, 1 červenou cibuli najemno, poté oloupeme, zbavíme semínek a 1 okurku nahrubo nakrájíme. Vše promíchejte do velké mísy a těsně před podáváním vymačkejte šťávu z ½ citronu a trochu koření.

reklama
reklama
reklama
reklama