Řecký salát s jehněčím
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Snadné
- 4 porce
Suroviny
- 0,5 lžičky oregano, sušené
- 1 lžíce olivový olej
- 0,5 ks citron
- 4 ks jehněčí maso, libové steaky, každý asi 140 g
- 3 ks rajčata, velká, zralá, na větší kousky
- 0,5 ks okurka, nakrájená na asi 2cm kousky
- 50 g černé olivy vypeckované, nejlépe Kalamata, ve slaném nálevu (ne v oleji), scezená
- 75 g feta sýra, rozdrobený
- 1 hrst máta, listy
Postup přípravy
- KROK 1
Smíchejte oregano, olivový olej, citronovou šťávu a 1/2 lžičky vločkové mořské soli ve velké misce a dobře ochuťte mletým černým pepřem. Do druhé misky dejte lžíci tohoto dresinku, přidejte jehněčí steaky a obalte je v něm. Marinujte 5 minut.
- KROK 2
Rozpalte pánev na středně vysokou teplotu nebo nastavte gril na nejvyšší teplotu. Marinádu vylijte a jehněčí maso opékejte na pánvi nebo grilu 4–5 minut z každé strany nebo dokud nebude hotové podle vašich představ. Přendejte na talíř a volně přikryjte fólií. Nechte 3-5 minut odpočinout, poté nakrájejte na tenké plátky.
- KROK 3
Zatímco jehněčí maso odpočívá, přidejte rajčata, okurku a olivy do zbylé zálivky ve velké míse a lehce promíchejte. Zeleninu rozdělte na 4 talíře a rozdrobte na ní kousky fety. Nahoru položte nakrájené jehněčí maso, posypte lístky máty a podávejte.