reklama

  • 1 lžíce olive oil
  • 1 ks cibule
    nadrobno nakrájená
  • 2 stroužky česnek
    nadrobno
  • 500 g chorizo
    klobása, nakrájená na větší kousky velikosti sousta
  • 100 ml červené víno
  • 1 lžíce med
    tekutý
  • 1 hrst petrželka
    nasekaná
  • křupavý chléb
    k podávání

Nutriční hodnoty: per serving

  • kcal441
  • tuky32g
  • nasycené12g
  • sacharidy11g
  • cukry10g
  • vláknina1g
  • proteín23g
  • sůl1.8g

Postup přípravy

  • krok 1

    Ve velké pánvi rozpalte olej a cibuli na něm několik minut zlehka opékejte, dokud nezměkne. Přidejte česnek a ještě pár minut restujte.

  • krok 2

    Cibuli a česnek odhrňte v pánvi na stranu a přidejte chorizo. Vše osmahněte, poté přidejte víno a vmíchejte med.

  • krok 3

    Přikryjte a vařte doměkka 5 minut nebo dokud nejsou klobásy propečené a potažené omáčkou. Pokud se vám pánev zdá příliš suchá, přidejte trošku vody. Podávejte posypané petrželkou s křupavým chlebem na vytření šťávy.

reklama
reklama
reklama
reklama