Restované chorizo na červeném víně
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření -
- Snadné
- 4 porce
Přejít na suroviny
- 1 lžíce olive oil
- 1 ks cibulenadrobno nakrájená
- 2 stroužky česneknadrobno
- 500 g chorizoklobása, nakrájená na větší kousky velikosti sousta
- 100 ml červené víno
- 1 lžíce medtekutý
- 1 hrst petrželkanasekaná
- křupavý chlébk podávání
- kcal441
- tuky32g
- nasycené12g
- sacharidy11g
- cukry10g
- vláknina1g
- proteín23g
- sůl1.8g
Postup přípravy
krok 1
Ve velké pánvi rozpalte olej a cibuli na něm několik minut zlehka opékejte, dokud nezměkne. Přidejte česnek a ještě pár minut restujte.
krok 2
Cibuli a česnek odhrňte v pánvi na stranu a přidejte chorizo. Vše osmahněte, poté přidejte víno a vmíchejte med.
krok 3
Přikryjte a vařte doměkka 5 minut nebo dokud nejsou klobásy propečené a potažené omáčkou. Pokud se vám pánev zdá příliš suchá, přidejte trošku vody. Podávejte posypané petrželkou s křupavým chlebem na vytření šťávy.