Restované vepřové maso se zázvorem a medem
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Snadné
- Porce 2
Skip to ingredients
Suroviny
- 400 g vaječných nudlí
- 2 lžičky kukuřičného škrobu
- 2 lžíce sójové omáčky
- 1 lžíce medu
- 1 lžíce slunečnicového oleje
- 250 g vepřového masa, nakrájené na kousky velikosti sousta
- zázvor, nadrobno nasekaný
- 2 stroužky česneku, nadrobno nasekané
- 1 paprika, vydlabaná a nakrájená na plátky
- 100 g cukrového hrášku, lusků
- 1 lžička sezamových semínek
Postup přípravy
- KROK 1
Přiveďte k varu osolenou vodu a uvařte nudle podle návodu na obalu. Mezitím smíchejte kukuřičný škrob s 1 lžící vody, poté vmíchejte sójovou omáčku a med a odložte.
- KROK 2
Ve woku rozpalte olej na vysokou teplotu. Přidejte vepřové maso a zprudka restujte 2 minuty, dokud nezhnědne. Přidejte zázvor, česnek, pepř a cukrový hrášek. Orestujte.
- KROK 3
Snižte plamen, poté přidejte směs sójové omáčky a medu, míchejte, dokud omáčka nezabublá a nezhoustne. Scezené nudle rozdělte do 2 misek. Navrch dejte vepřové maso a zeleninu a na závěr posypte sezamovými semínky.