Restované vepřové maso se zázvorem a medem
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Snadné
- Porce 2
Přejít na suroviny
- 400 g vaječných nudlí
- 2 lžičky kukuřičného škrobu
- 2 lžíce sójové omáčky
- 1 lžíce medu
- 1 lžíce slunečnicového oleje
- 250 g vepřového masanakrájené na kousky velikosti sousta
- zázvornadrobno nasekaný
- 2 stroužky česnekunadrobno nasekané
- 1 paprikavydlabaná a nakrájená na plátky
- 100 g cukrového hráškulusků
- 1 lžička sezamových semínek
- kcal466
- tuky11g
- nasycené2g
- sacharidy54g
- cukry14g
- vláknina4g
- proteín36g
- sůl2.6g
Postup přípravy
krok 1
Přiveďte k varu osolenou vodu a uvařte nudle podle návodu na obalu. Mezitím smíchejte kukuřičný škrob s 1 lžící vody, poté vmíchejte sójovou omáčku a med a odložte.
krok 2
Ve woku rozpalte olej na vysokou teplotu. Přidejte vepřové maso a zprudka restujte 2 minuty, dokud nezhnědne. Přidejte zázvor, česnek, pepř a cukrový hrášek. Orestujte.
krok 3
Snižte plamen, poté přidejte směs sójové omáčky a medu, míchejte, dokud omáčka nezabublá a nezhoustne. Scezené nudle rozdělte do 2 misek. Navrch dejte vepřové maso a zeleninu a na závěr posypte sezamovými semínky.