reklama

  • 400 g vaječných nudlí
  • 2 lžičky kukuřičného škrobu
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžíce medu
  • 1 lžíce slunečnicového oleje
  • 250 g vepřového masa
    nakrájené na kousky velikosti sousta
  • zázvor
    nadrobno nasekaný
  • 2 stroužky česneku
    nadrobno nasekané
  • 1 paprika
    vydlabaná a nakrájená na plátky
  • 100 g cukrového hrášku
    lusků
  • 1 lžička sezamových semínek

Nutriční hodnoty: per serving

  • kcal466
  • tuky11g
  • nasycené2g
  • sacharidy54g
  • cukry14g
  • vláknina4g
  • proteín36g
  • sůl2.6g

Postup přípravy

  • krok 1

    Přiveďte k varu osolenou vodu a uvařte nudle podle návodu na obalu. Mezitím smíchejte kukuřičný škrob s 1 lžící vody, poté vmíchejte sójovou omáčku a med a odložte.

  • krok 2

    Ve woku rozpalte olej na vysokou teplotu. Přidejte vepřové maso a zprudka restujte 2 minuty, dokud nezhnědne. Přidejte zázvor, česnek, pepř a cukrový hrášek. Orestujte.

  • krok 3

    Snižte plamen, poté přidejte směs sójové omáčky a medu, míchejte, dokud omáčka nezabublá a nezhoustne. Scezené nudle rozdělte do 2 misek. Navrch dejte vepřové maso a zeleninu a na závěr posypte sezamovými semínky.

reklama
reklama
reklama
reklama