reklama

  • 1 cibule
    nakrájená najemno
  • 2 lžíce olivový olej
  • 350 g rýže na risotto
    např. Arborio
  • 1 stroužek česneku
    nakrájený najemno
  • 1,5 litr zeleninový vývar
    horký
  • 170 g uzený losos
    tři čtvrtiny nakrájené
  • 85 g mascarpone
  • 3 lžíce hladkolistá petrželka
    nasekaná najemno
  • kůra z 1 citronu
    jemně nastrouhaná plus vymačkaná šťáva
  • hrst rukola

Nutriční hodnoty: na porci

  • kcal500
  • tuky15g
  • nasycené5g
  • sacharidy75g
  • cukry5g
  • vláknina4g
  • proteín21g
  • sůl2.58g

Postup přípravy

  • krok 1

    Na oleji opékejte 5 minut cibuli. Přidejte rýži a česnek a za stálého míchání vařte 2 minuty. Zalijte třetinou vývaru a nastavte kuchyňskou minutku na 20 minut. Vařte za občasného míchání, dokud se vývar nevstřebá. Poté přidejte polovinu zbývajícího vývaru a pokračujte ve vaření za častého míchání, opět dokud se vývar nevstřebá.

  • krok 2

    Zalijte poslední částí vývaru, promíchejte a poté nechte probublat, dokud nebude risotto uvařené a krémové. Stáhneme z ohně, přidejte nakrájeného lososa, mascarpone, petrželku a citronovou kůru. Opepřete trochou čerstvě mletého černého pepře, ale nesolte, losos je slaný dost. Nechte 5 minut stát, poté ochutnejte a podle chuti přidejte trochu citronové šťávy. Podávejte se zbylým lososem (natrhaným nahrubo) a trochou rukoly.

reklama
reklama
reklama
reklama