reklama

Suroviny

  • hrst sušené houby
  • 1 lžíce olivový olej
  • 25 g máslo
  • 1 lžička kmín celý, na pánvi opečená semínka
  • 2 stroužky česnek, nasekaný
  • kousek zázvoru, oloupaný a nasekaný
  • 1 ks zelená chilli paprička
  • 2 ks šalotka, nasekaná
  • 225 g basmati rýže
  • 85 g lesní houby, čerstvé, nakrájené
  • 100 g řecký jogurt
  • 25 g máslo
  • lanýžový olej
  • koriandr, čerstvý, nasekaný (na ozdobu)

Postup přípravy

  • KROK 1

    Sušené houby dejte do mísy a zalijte je teplou vodou. Namočte je na 20 minut, slijte (vývar si ponechte) a nakrájejte. Do mísy přidejte vodu, abyste dosáhli objemu 700 ml. Na pánvi rozehřejte olivový olej a máslo. Přidávejte jednu surovinu po druhé – kmín, stroužky česneku, zázvor, zelenou chilli papričku a nakrájenou šalotku – každou surovinu vždy minutu opékejte než přidáte další.

  • KROK 2

    Snižte teplotu, přidejte rýži basmati a smažte, dokud není lesklá. Přisypte nakrájené čerstvé i sušené houby, minutu smažte a pak zalijte vývarem. Za stálého míchání na mírném ohni vařte 20 minut.

  • KROK 3

    Osolte a vmíchejte jogurt, máslo a trochu lanýžového oleje. Posypte nasekaným koriandrem.

reklama
reklama
reklama
reklama