Rizoto s lesními houbami
- Příprava a čas vaření
- Celkový čas
- Cca 1 hodina
- Snadné
- 4 porce
Suroviny
- hrst sušené houby
- 1 lžíce olivový olej
- 25 g máslo
- 1 lžička kmín celý, na pánvi opečená semínka
- 2 stroužky česnek, nasekaný
- kousek zázvoru, oloupaný a nasekaný
- 1 ks zelená chilli paprička
- 2 ks šalotka, nasekaná
- 225 g basmati rýže
- 85 g lesní houby, čerstvé, nakrájené
- 100 g řecký jogurt
- 25 g máslo
- lanýžový olej
- koriandr, čerstvý, nasekaný (na ozdobu)
Postup přípravy
- KROK 1
Sušené houby dejte do mísy a zalijte je teplou vodou. Namočte je na 20 minut, slijte (vývar si ponechte) a nakrájejte. Do mísy přidejte vodu, abyste dosáhli objemu 700 ml. Na pánvi rozehřejte olivový olej a máslo. Přidávejte jednu surovinu po druhé – kmín, stroužky česneku, zázvor, zelenou chilli papričku a nakrájenou šalotku – každou surovinu vždy minutu opékejte než přidáte další.
- KROK 2
Snižte teplotu, přidejte rýži basmati a smažte, dokud není lesklá. Přisypte nakrájené čerstvé i sušené houby, minutu smažte a pak zalijte vývarem. Za stálého míchání na mírném ohni vařte 20 minut.
- KROK 3
Osolte a vmíchejte jogurt, máslo a trochu lanýžového oleje. Posypte nasekaným koriandrem.