reklama

  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 cibule
    nakrájená
  • 300 g rýže
    vhodné na rizoto
  • 1 l rybího vývaru
    nebo zeleninového
  • 280 g zelí
    tlustě nakrájeného
  • 400 g rybích filet bez kůže
  • 3 lžíce crème fraîche
  • 50 g parmazánu
    čerstvě nastrouhaného

Nutriční hodnoty: per serving

  • kcal469
  • tuky10g
  • nasycené4g
  • sacharidy66g
  • cukry7g
  • vláknina5g
  • proteín32g
  • sůl2.52g
reklama

Postup přípravy

  • krok 1

    Troubu rozehřejte na 200 °C/horkovzdušná 180 °C/plyn 6.

  • krok 2

    V zapékací nádobě rozehřejte olej a na středním plameni orestujte cibuli. Vsypte rýži, dobře promíchejte a nechte asi 2 minuty restovat. Zalijte vývarem, přiveďte k varu a poté přidejte zelí. Přikryjte, vložte do trouby a pečte 20 min.

  • krok 3

    Vyjměte pekáč z trouby a rýži promíchejte. Položte filety ryby na rýži, zakryjte a pečte alespoň 5 minut.

  • krok 4

    Rybu po upečení nakrájejte na velké kousky, vmíchejte do rýže s crème fraîche a polovinou parmezánu. Okořeňte čerstvě mletým pepřem a při podávání posypejte zbylým parmazánem.

reklama
reklama
reklama
reklama