Rizoto s uzenou makrelou
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Velmi snadné
- Porce 4
Přejít na suroviny
- 1 lžíce máslo
- 1 cibulenakrájená najemno
- 250 g rýže na risotto(například arborio)
- 100 ml bílé víno
- 1 l zeleninový vývar
- 240 g uzená makrela
- 2 jarní cibulkanakrájená
- 100 g čerstvý špenát
- kcal492
- tuky7g
- nasycené5g
- sacharidy23g
- cukry5g
- vláknina3g
- proteín18g
- sůl1.62g
Postup přípravy
krok 1
V hrnci rozehřejte máslo. Vsypte cibuli a 5 minut zlehka opékejte, dokud nezměkne. Vsypte rýži a míchejte, aby se obalila v másle. Pak zalijte vínem a nechte tekutinu takřka celou odpařit.
krok 2
Zalijte polovinou vývaru, dobře promíchejte a nechte 10 minut zvolna vařit. Přidejte polovinu zbývajícího vývaru, znovu promíchejte a vařte dalších 5 minut. Pokračujte v přilévání vývaru a vaření, dokud rýže nezměkne.
krok 3
Makrelu zbavte kůže, oškrábejte z masa tmavé části a prsty rozeberte maso na kousky. Vmíchejte do rýže s jarní cibulkou a špenátem a prohřívejte, dokud špenát lehce nezvadne. Ihned podávejte.