reklama

Suroviny

Na krém z bílé čokolády

  • 100 g kvalitní bílá čokoláda
  • 140 g máslo
  • 140 g moučkový cukr

Na těsto

  • 150 ml bílý jogurt
  • 3 vejce, rozšlehaná
  • 1 lžička vanilkový extrakt
  • 175 g světlý třtinový cukr
  • 140 g hladká mouka
  • 2 lžičky kypřicí prášek do pečiva
  • 1 lzicka kypřící prášek
  • 100 g mandlová mouka
  • 175 g máslo, rozpuštěné
  • hotové marcipánové růžičky

Postup přípravy

  • KROK 1

    Formu na muffiny s 12 důlky vyložte papírovými košíčky. Rozehřejte troubu na 190 °C. Prošlehejte společně jogurt, vejce a vanilkový extrakt. Do velké mísy dejte suché ingredience, přidejte špetku soli a uprostřed udělejte důlek.

  • KROK 2

    Přilijte do důlku jogurtovou směs a rozpuštěné máslo a rychle promíchejte stěrkou nebo lžičkou – pozor na přemíchání! Lžící naplňte košíčky a pečte 18-20 minut (nebo dozlatova) - cupcakes musí vyběhnout a být pružné na dotek. Nechte několik minut chladnout a přendejte na mřížku a nechte úplně vychladnout. Upečené cupcakes vydrží az 3 dny ve vzduchotěsné nádobě, můžete je také po vychladnutí zamrazit.

  • KROK 3

    Připravte krém. Čokoládu rozpusťte za častého promíchávání v mikrovlnné troubě nebo nad vodní lázní. Nechte zchladnout. Máslo a moučkový cukr ušlehejte ve velké míse do krému. Vmíchejte čokoládu. Přikryjte potravinářskou fólií - v této fázi můžete uchovat v lednici až jeden měsíc.

  • KROK 4

    48 hodin před podáváním (nebo den předem, je -li horko), umístěte polevu do pokojové teploty a poté natřete na cupcaky. Uvažte kolem košíčků dortíků stuhu, pokuch chcete, připevněte ji lepidlem. Uchovávejte v chladu mimo přímé sluneční světlo.

reklama
reklama
reklama
reklama