Rozplácnuté kuře s rajčaty, olivami a kapary
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Snadné
- 1 porce
Skip to ingredients
Suroviny
- 1 ks kuřecí prsa, bez kostí a kůže
- trochu osolené a opepřené mouky, na obalení
- 1 lžíce olivový olej
- 1 ks velké zralá rajče, nakrájené na kousky
- 2 lžičky kapary
- 1 hrst olivy
- trochu bílého vína (nebo vody)
- pažitka nebo petrželka, nasekaná
Postup přípravy
- KROK 1
Kuřecí prsa téměř rozpulte a rozevřete je jako knihu. Pomocí válečku je ještě více rozplácněte a pak lehce obalte v osolené a opepřené mouce. Na pánvi rozehřejte olej a kuře na něm smažte 3 až 4 minuty z každé strany, aby bylo na povrchu opečené a uvnitř propečené. Pak ho vyjměte z pánve a udržujte v teple.
- KROK 2
Do pánve přidejte rajčata, kapary, olivy a víno, podle chuti osolte, opepřete nebo jinak okořeňte a přiveďte k varu. Omáčku nechte 2 až 3 minuty probublávat, dokud se rajčata nezačnou rozvářet. Následně kuře přelijte omáčkou a posypte nasekanými bylinkami.