reklama

  • 1 ks kuřecí prsa
    bez kostí a kůže
  • trochu osolené a opepřené mouky
    na obalení
  • 1 lžíce olivový olej
  • 1 ks velké zralá rajče
    nakrájené na kousky
  • 2 lžičky kapary
  • 1 hrst olivy
  • trochu bílého vína
    (nebo vody)
  • pažitka nebo petrželka
    nasekaná

Nutriční hodnoty: na porci

  • kcal339
  • tuky17g
  • nasycené3g
  • sacharidy9g
  • cukry5g
  • vláknina3g
  • proteín36g
  • sůl2.78g

Postup přípravy

  • krok 1

    Kuřecí prsa téměř rozpulte a rozevřete je jako knihu. Pomocí válečku je ještě více rozplácněte a pak lehce obalte v osolené a opepřené mouce. Na pánvi rozehřejte olej a kuře na něm smažte 3 až 4 minuty z každé strany, aby bylo na povrchu opečené a uvnitř propečené. Pak ho vyjměte z pánve a udržujte v teple.

  • krok 2

    Do pánve přidejte rajčata, kapary, olivy a víno, podle chuti osolte, opepřete nebo jinak okořeňte a přiveďte k varu. Omáčku nechte 2 až 3 minuty probublávat, dokud se rajčata nezačnou rozvářet. Následně kuře přelijte omáčkou a posypte nasekanými bylinkami.

reklama
reklama
reklama
reklama