Grilovaná ryba s avokádovou salsou
- Příprava a čas vaření
- Vaření -
- Snadné
- 2 porce
Skip to ingredients
Suroviny
- 1 ks zralé avokádo
- 2 ks zralé rajče, každé nakrájené na 6 kusů
- 1 ks malá červená cibule, nadrobno nakrájená
- 3 lžíce olivový olej, plus trochu na pokapání
- šťáva z půlky citronu nebo 1 limetky
- malý svazek koriandru, pouze listy
- 2× 140 g rybí filet s kůží, například treska nebo halibut
Postup přípravy
- KROK 1
Avokádo rozpulte, odstraňte pecku, pomocí lžičky naberte kousky dužiny do misky a opatrně je smíchejte s ostatními ingrediencemi (kromě rybích filetů). Dejte stranou.
- KROK 2
Rozpalte pánev na vysokou teplotu. Rybí filety opepřete, a pokud chcete, tak i osolte. Poté je pokapejte trochou olivového oleje a opékejte 2 až 3 minuty z každé strany, dokud nezhnědnou a nepropečou se. Podávejte s avokádovým salátem.