Grilovaná ryba s avokádovou salsou
- Příprava a čas vaření
- Vaření -
- Snadné
- 2 porce
Přejít na suroviny
- 1 ks zralé avokádo
- 2 ks zralé rajčekaždé nakrájené na 6 kusů
- 1 ks malá červená cibulenadrobno nakrájená
- 3 lžíce olivový olejplus trochu na pokapání
- šťáva z půlky citronu nebo 1 limetky
- malý svazek koriandrupouze listy
- 2× 140 g rybí filet s kůžínapříklad treska nebo halibut
- kcal423
- tuky32g
- nasycené4g
- sacharidy6g
- cukry0g
- vláknina3g
- proteín28g
- sůl0.25g
Postup přípravy
krok 1
Avokádo rozpulte, odstraňte pecku, pomocí lžičky naberte kousky dužiny do misky a opatrně je smíchejte s ostatními ingrediencemi (kromě rybích filetů). Dejte stranou.
krok 2
Rozpalte pánev na vysokou teplotu. Rybí filety opepřete, a pokud chcete, tak i osolte. Poté je pokapejte trochou olivového oleje a opékejte 2 až 3 minuty z každé strany, dokud nezhnědnou a nepropečou se. Podávejte s avokádovým salátem.