reklama

Suroviny

  • 200 g brambory, nakrájené na kostky
  • 200 g pastinák, nakrájený na kostky
  • 140 g filet tresky obecné bez kůže
  • 140 g filet tresky skvrnité bez kůže filety
  • 500 ml polotučné mléko
  • pár snítek petrželky, lístky jemně nasekané, stonky ponechané
  • 6 kusů jarní cibulka, bílé a zelené části odděleně, obě jemně nasekané
  • 2 lžíce hladká mouka
  • 1 citron
  • 2 lžíce nasekaná petrželka
  • křupavý celozrnný chléb, k podávání

Postup přípravy

  • KROK 1

    Přiveďte k varu osolenou vodou, přidejte brambory a pastinák a vařte téměř doměkka – asi 4 minuty. Sceďte a nechte okapat.

  • KROK 2

    Mezitím vložte ryby do hrnce tak, aby se do ní těsně vešly, ale nepřekrývaly se. Zalijte je mlékem, vložte stonky petržele a přiveďte k mírnému varu. Přiklopte, vypněte sporák a nechte v mléce 5 minut odstát. Pak ryby vyjměte a nakrájejte na velké kousky. Stonky petržele vyhoďte, mléko ponechte.

  • KROK 3

    Do hrnce vložte bílou část z jarní cibulky, mléko a mouku. Za stálého míchání přiveďte k varu a vařte, dokud omáčka nezhoustne a nebude hladká. Ztlumte oheň, přidejte scezené brambory a pastinák, citronovou kůru a polovinu šťávy a za občasného míchání 5 minut vařte. Vmíchejte nať jarní cibulky, rybu a nasekanou petrželku. Pořádně opepřete čerstvě mletým pepřem, osolte a podle chuti dokyselte citronovou šťávou. Rozdělte do dvou misek nebo hlubokých talířů a podávejte s křupavým chlebem.

reklama
reklama
reklama
reklama