reklama

  • 1 kg slávky
  • 25 g máslo
  • 2 ks červená cibule
    najemno
  • 1 stroužek česnek
    nasekaný
  • 150 ml cider
    suchý
  • 2 lžičky šalvěj
    najemno
  • 150 ml kysaná smetana

Nutriční hodnoty: per serving

  • kcal364
  • tuky24g
  • nasycené14g
  • sacharidy14g
  • cukry7g
  • vláknina1g
  • proteín21g
  • sůl1.19g

Postup přípravy

  • krok 1

    Slávky vydrhněte a odstraňte všechnu trávu a vyhoďte všechny, které jsou poškozené nebo jsou otevřené.

  • krok 2

    Ve velké pánvi rozpusťte máslo a 3 – 4 minuty na něm opékejte cibuli, pak přidejte česnek. Zalijte jablečným ciderem, přisypte šalvěj a přiveďte k varu. Ztlumte plamen a vařte, dokud se tekutina nezredukuje na polovinu.

  • krok 3

    Přidejte mušle, přikryjte a vařte na středním plameni (občas pánví zatřeste) 3 – 4 minuty, dokud se neotevřou. Mušle pak přendejte do mísy a udržujte v teple.

  • krok 4

    Tekutinu nechte probublávat na pánvi 2 minuty a poté opatrně vmíchejte kysanou smetanu Prohřejte a před podáváním nalijte na mušle.

reklama
reklama
reklama
reklama