Mušle na cideru s kysanou smetanou
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Snadné
- 2 porce
Skip to ingredients
Suroviny
- 1 kg slávky
- 25 g máslo
- 2 ks červená cibule najemno
- 1 stroužek česnek, nasekaný
- 150 ml cider, suchý
- 2 lžičky šalvěj, najemno
- 150 ml kysaná smetana
Postup přípravy
- KROK 1
Slávky vydrhněte a odstraňte všechnu trávu a vyhoďte všechny, které jsou poškozené nebo jsou otevřené.
- KROK 2
Ve velké pánvi rozpusťte máslo a 3 – 4 minuty na něm opékejte cibuli, pak přidejte česnek. Zalijte jablečným ciderem, přisypte šalvěj a přiveďte k varu. Ztlumte plamen a vařte, dokud se tekutina nezredukuje na polovinu.
- KROK 3
Přidejte mušle, přikryjte a vařte na středním plameni (občas pánví zatřeste) 3 – 4 minuty, dokud se neotevřou. Mušle pak přendejte do mísy a udržujte v teple.
- KROK 4
Tekutinu nechte probublávat na pánvi 2 minuty a poté opatrně vmíchejte kysanou smetanu Prohřejte a před podáváním nalijte na mušle.