Mušle na cideru s kysanou smetanou
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Snadné
- 2 porce
Přejít na suroviny
- 1 kg slávky
- 25 g máslo
- 2 ks červená cibulenajemno
- 1 stroužek česneknasekaný
- 150 ml cidersuchý
- 2 lžičky šalvějnajemno
- 150 ml kysaná smetana
- kcal364
- tuky24g
- nasycené14g
- sacharidy14g
- cukry7g
- vláknina1g
- proteín21g
- sůl1.19g
Postup přípravy
krok 1
Slávky vydrhněte a odstraňte všechnu trávu a vyhoďte všechny, které jsou poškozené nebo jsou otevřené.
krok 2
Ve velké pánvi rozpusťte máslo a 3 – 4 minuty na něm opékejte cibuli, pak přidejte česnek. Zalijte jablečným ciderem, přisypte šalvěj a přiveďte k varu. Ztlumte plamen a vařte, dokud se tekutina nezredukuje na polovinu.
krok 3
Přidejte mušle, přikryjte a vařte na středním plameni (občas pánví zatřeste) 3 – 4 minuty, dokud se neotevřou. Mušle pak přendejte do mísy a udržujte v teple.
krok 4
Tekutinu nechte probublávat na pánvi 2 minuty a poté opatrně vmíchejte kysanou smetanu Prohřejte a před podáváním nalijte na mušle.