reklama

Suroviny

  • 3 lžíce rostlinný olej
  • 3 lžičky koření asijské, 7 vůní
  • 100 g zázvor oloupaný a jemně nakrájený nebo nastrouhaný
  • 1 chilli paprička, červená, zbavená semínek a jemně nakrájená
  • 400 g cizrna, konzervovaná, okapaná a opláchnutá
  • 400 g konzervovaná rajčata krájená
  • 4 filety bílá ryba, každý přibližně 175 g
  • 1 velká hrst koriandr, hrubě nasekaný

Postup přípravy

  • KROK 1

    Troubu rozpalte na 200 °C. V hluboké pánvi vhodné do trouby rozehřejte olej, přisypejte koření 7 vůní a chvíli restujte. Přidejte zázvor, chilli a společně zamíchejte. Poté přidejte cizrnu a míchejte, aby se obalila kořením. Vlijte rajčata, okořeňte podle chuti a přiveďte k varu.

  • KROK 2

    Rybu okořeňte a položte na cizrnovou směs kůží dolů. Rybu pokapejte trochou omáčky a poté ji na 12 minut dejte péct do trouby (rybí maso se při jemném stlačení musí oddělovat).

  • KROK 3

    Navrch nasypte koriandr a podávejte.

reklama
reklama
reklama
reklama