Pečená ryba s cizrnou a zázvorem
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Snadné
- 4 porce
Skip to ingredients
Suroviny
- 3 lžíce rostlinný olej
- 3 lžičky koření asijské, 7 vůní
- 100 g zázvor oloupaný a jemně nakrájený nebo nastrouhaný
- 1 chilli paprička, červená, zbavená semínek a jemně nakrájená
- 400 g cizrna, konzervovaná, okapaná a opláchnutá
- 400 g konzervovaná rajčata krájená
- 4 filety bílá ryba, každý přibližně 175 g
- 1 velká hrst koriandr, hrubě nasekaný
Postup přípravy
- KROK 1
Troubu rozpalte na 200 °C. V hluboké pánvi vhodné do trouby rozehřejte olej, přisypejte koření 7 vůní a chvíli restujte. Přidejte zázvor, chilli a společně zamíchejte. Poté přidejte cizrnu a míchejte, aby se obalila kořením. Vlijte rajčata, okořeňte podle chuti a přiveďte k varu.
- KROK 2
Rybu okořeňte a položte na cizrnovou směs kůží dolů. Rybu pokapejte trochou omáčky a poté ji na 12 minut dejte péct do trouby (rybí maso se při jemném stlačení musí oddělovat).
- KROK 3
Navrch nasypte koriandr a podávejte.