reklama

  • 3 lžíce rostlinný olej
  • 3 lžičky koření
    asijské, 7 vůní
  • 100 g zázvor
    oloupaný a jemně nakrájený nebo nastrouhaný
  • 1 chilli paprička
    červená, zbavená semínek a jemně nakrájená
  • 400 g cizrna
    konzervovaná, okapaná a opláchnutá
  • 400 g konzervovaná rajčata krájená
  • 4 filety bílá ryba
    každý přibližně 175 g
  • 1 velká hrst koriandr
    hrubě nasekaný

Nutriční hodnoty: na porci

  • kcal318
  • tuky12g
  • nasycené1g
  • sacharidy16g
  • cukry3g
  • vláknina4g
  • proteín38g
  • sůl2.01g

Postup přípravy

  • krok 1

    Troubu rozpalte na 200 °C. V hluboké pánvi vhodné do trouby rozehřejte olej, přisypejte koření 7 vůní a chvíli restujte. Přidejte zázvor, chilli a společně zamíchejte. Poté přidejte cizrnu a míchejte, aby se obalila kořením. Vlijte rajčata, okořeňte podle chuti a přiveďte k varu.

  • krok 2

    Rybu okořeňte a položte na cizrnovou směs kůží dolů. Rybu pokapejte trochou omáčky a poté ji na 12 minut dejte péct do trouby (rybí maso se při jemném stlačení musí oddělovat).

  • krok 3

    Navrch nasypte koriandr a podávejte.

reklama
reklama
reklama
reklama