Pečená ryba s cizrnou a zázvorem
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Snadné
- 4 porce
Přejít na suroviny
- 3 lžíce rostlinný olej
- 3 lžičky kořeníasijské, 7 vůní
- 100 g zázvoroloupaný a jemně nakrájený nebo nastrouhaný
- 1 chilli papričkačervená, zbavená semínek a jemně nakrájená
- 400 g cizrnakonzervovaná, okapaná a opláchnutá
- 400 g konzervovaná rajčata krájená
- 4 filety bílá rybakaždý přibližně 175 g
- 1 velká hrst koriandrhrubě nasekaný
- kcal318
- tuky12g
- nasycené1g
- sacharidy16g
- cukry3g
- vláknina4g
- proteín38g
- sůl2.01g
Postup přípravy
krok 1
Troubu rozpalte na 200 °C. V hluboké pánvi vhodné do trouby rozehřejte olej, přisypejte koření 7 vůní a chvíli restujte. Přidejte zázvor, chilli a společně zamíchejte. Poté přidejte cizrnu a míchejte, aby se obalila kořením. Vlijte rajčata, okořeňte podle chuti a přiveďte k varu.
krok 2
Rybu okořeňte a položte na cizrnovou směs kůží dolů. Rybu pokapejte trochou omáčky a poté ji na 12 minut dejte péct do trouby (rybí maso se při jemném stlačení musí oddělovat).
krok 3
Navrch nasypte koriandr a podávejte.