Rarebit s uzenou treskou
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Snadné
- 2 porce
Skip to ingredients
Suroviny
- 300 g uzená treska
- 100 ml plnotučné mléko
- 25 g máslo
- 25 g mouka
- 75 ml pivo
- 1 lžička celozrnná hořčice
- 50 g silný cheddar
- 2 krajíce chleba, lehce opečené
Postup přípravy
- KROK 1
Rybu dejte na pánev a zalijte mlékem. Přiveďte k varu a jemně povařte 2 minuty, dokud neztmavne a nebude přesně propečená. Poté ji vyjměte z pánve, odstraňte kůži a vločky. Mléko zachovejte.
- KROK 2
Rozpalte gril na vysokou teplotu. V malé pánvi rozpusťte máslo a poté po dobu 1 minuty vmíchávejte mouku. Postupně zašlehejte odložené mléko z předchozího proku a poté přilijte pivo. Vařte za stálého míchání, dokud omáčka nezhoustne a nebude hladká. Vmíchejte hořčici a většinu sýra a dochuťte pepřem.
- KROK 3
Na chléb položte rybu, přelijte omáčkou a posypejte zbylým sýrem. Grilujte dokud sýr nezačne probublávat a nebude zlatavý.