reklama

Suroviny

  • 300 g uzená treska
  • 100 ml plnotučné mléko
  • 25 g máslo
  • 25 g mouka
  • 75 ml pivo
  • 1 lžička celozrnná hořčice
  • 50 g silný cheddar
  • 2 krajíce chleba, lehce opečené

Postup přípravy

  • KROK 1

    Rybu dejte na pánev a zalijte mlékem. Přiveďte k varu a jemně povařte 2 minuty, dokud neztmavne a nebude přesně propečená. Poté ji vyjměte z pánve, odstraňte kůži a vločky. Mléko zachovejte.

  • KROK 2

    Rozpalte gril na vysokou teplotu. V malé pánvi rozpusťte máslo a poté po dobu 1 minuty vmíchávejte mouku. Postupně zašlehejte odložené mléko z předchozího proku a poté přilijte pivo. Vařte za stálého míchání, dokud omáčka nezhoustne a nebude hladká. Vmíchejte hořčici a většinu sýra a dochuťte pepřem.

  • KROK 3

    Na chléb položte rybu, přelijte omáčkou a posypejte zbylým sýrem. Grilujte dokud sýr nezačne probublávat a nebude zlatavý.

reklama
reklama
reklama
reklama