Rarebit s uzenou treskou
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Snadné
- 2 porce
Přejít na suroviny
- 300 g uzená treska
- 100 ml plnotučné mléko
- 25 g máslo
- 25 g mouka
- 75 ml pivo
- 1 lžička celozrnná hořčice
- 50 g silný cheddar
- 2 krajíce chlebalehce opečené
- kcal317
- tuky12g
- nasycené7g
- sacharidy32g
- cukry2g
- vláknina2g
- proteín22g
- sůl2.35g
Postup přípravy
krok 1
Rybu dejte na pánev a zalijte mlékem. Přiveďte k varu a jemně povařte 2 minuty, dokud neztmavne a nebude přesně propečená. Poté ji vyjměte z pánve, odstraňte kůži a vločky. Mléko zachovejte.
krok 2
Rozpalte gril na vysokou teplotu. V malé pánvi rozpusťte máslo a poté po dobu 1 minuty vmíchávejte mouku. Postupně zašlehejte odložené mléko z předchozího proku a poté přilijte pivo. Vařte za stálého míchání, dokud omáčka nezhoustne a nebude hladká. Vmíchejte hořčici a většinu sýra a dochuťte pepřem.
krok 3
Na chléb položte rybu, přelijte omáčkou a posypejte zbylým sýrem. Grilujte dokud sýr nezačne probublávat a nebude zlatavý.