Ryba v ořechové krustě
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Velmi snadné
- Porce 4
Přejít na suroviny
- 4 lžíce lískové oříšky
- 2 šalotkynakrájené na čtvrtky
- 1 malý stroužek česneku
- 2 lžíce nasekaný koriandr
- 1 lžička wasabi(prášek nebo pasta)
- šťáva z 1 limety
- 4 x 140g filet z bílé ryby(treska)
- kcal196
- tuky9g
- nasycené1g
- sacharidy2g
- cukry1g
- vláknina1g
- proteín28g
- sůl0.24g
Postup přípravy
krok 1
Rozehřejte troubu na 180°C. Na ořechovou krustu hmoždíř nebo robot se sekacím nástavcem a rozdrťte lískové oříšky se šalotkou, česnekem, koriandrem, wasabi a limetovou šťávou.
krok 2
Rybu vložíme do zapékací mísy a povrch potřeme ořechovou směsí. Lžící nalijte kolem filetů trochu vody, jen tolik, aby pokryla dno pekáče. Pečte v troubě 15-20 minut, dokud ryba není tak akorát propečená. Podávejte s rýží, klínky limetky a zeleným salátem.