reklama

  • 4 lžíce lískové oříšky
  • 2 šalotky
    nakrájené na čtvrtky
  • 1 malý stroužek česneku
  • 2 lžíce nasekaný koriandr
  • 1 lžička wasabi
    (prášek nebo pasta)
  • šťáva z 1 limety
  • 4 x 140g filet z bílé ryby
    (treska)

Nutriční hodnoty: na porci

  • kcal196
  • tuky9g
  • nasycené1g
  • sacharidy2g
  • cukry1g
  • vláknina1g
  • proteín28g
  • sůl0.24g

Postup přípravy

  • krok 1

    Rozehřejte troubu na 180°C. Na ořechovou krustu hmoždíř nebo robot se sekacím nástavcem a rozdrťte lískové oříšky se šalotkou, česnekem, koriandrem, wasabi a limetovou šťávou.

  • krok 2

    Rybu vložíme do zapékací mísy a povrch potřeme ořechovou směsí. Lžící nalijte kolem filetů trochu vody, jen tolik, aby pokryla dno pekáče. Pečte v troubě 15-20 minut, dokud ryba není tak akorát propečená. Podávejte s rýží, klínky limetky a zeleným salátem.

reklama
reklama
reklama
reklama