reklama

Suroviny

  • 4 lžíce lískové oříšky
  • 2 šalotky, nakrájené na čtvrtky
  • 1 malý stroužek česneku
  • 2 lžíce nasekaný koriandr
  • 1 lžička wasabi (prášek nebo pasta)
  • šťáva z 1 limety
  • 4 x 140g filet z bílé ryby (treska)

Postup přípravy

  • KROK 1

    Rozehřejte troubu na 180°C. Na ořechovou krustu hmoždíř nebo robot se sekacím nástavcem a rozdrťte lískové oříšky se šalotkou, česnekem, koriandrem, wasabi a limetovou šťávou.

  • KROK 2

    Rybu vložíme do zapékací mísy a povrch potřeme ořechovou směsí. Lžící nalijte kolem filetů trochu vody, jen tolik, aby pokryla dno pekáče. Pečte v troubě 15-20 minut, dokud ryba není tak akorát propečená. Podávejte s rýží, klínky limetky a zeleným salátem.

reklama
reklama
reklama
reklama