Ryba ve strouhance ochucené citronem, bylinkami a parmazánem
- Příprava a čas vaření
- Vaření
- Velmi snadné
- Porce 4
Skip to ingredients
Suroviny
- 50 g strouhanka
- jemně strouhaná kůra z 1 citronu
- 25 g jemně nastrouhaný parmazán
- 2 lžíce nasekané petrželky
- sůl a pepř
- 4 filety z bělomasé ryby bez kůže
- 50 g máslo
- šťáva z 1 citronu
Postup přípravy
- KROK 1
Strouhanku smíchejte s nastrouhanou citronovou kůrou, nastrouhaným parmazánem, nasekanou petrželkou, solí a pepřem.
- KROK 2
Rybí filety osolte a opepřete. Na pánvi, vhodné i trouby, rozehřejte trochu oleje a opékejte rybu z jedné strany asi 2-3 minuty. Pak filet otočte a posypte připravenou ochucenou směsí strouhanky. Vložte do trouby pod rozpálený gril a grilujte 2–3 minuty. Pak vyjměte z trouby, do pánve přidejte máslo a vymačkanou šťávu z 1 citronu. Nechte kolem ryby rozpustit máslo a citron na omáčku a podávejte.