reklama

  • 2 ks rajčata
    zralá
  • 2 lžíce olivový olej
  • 1 stroužek česnek
    nadrobno nakrájený
  • 1 ks šalotka
    nadrobno nakrájená
  • 1 ks červená nebo zelená chilli paprička
    zbavená semínek a nadrobno nakrájená
  • malá sklenička suché bílé víno
  • 1 lžička rajčatový protlak
  • špetka cukru
  • 1 kg slávky
    očištěné
  • hrst bazalka
    listy

Nutriční hodnoty: na porci

  • kcal267
  • tuky14g
  • nasycené2g
  • sacharidy11g
  • cukry6.5g
  • vláknina1g
  • proteín20g
  • sůl1.16g

Postup přípravy

  • krok 1

    Rajčata dejte do žáruvzdorné mísy. Zalijte je vroucí vodou, nechte 3 minuty odstát, poté je sceďte a oloupejte. Dále je rozčtvrťte, vydlabejte lžičkou a dejte pryč semínka. Dužinu rajčat nahrubo nakrájejte.

  • krok 2

    Ve velké pánvi rozehřejte olej. Přidejte česnek, šalotku, chilli papričku a mírně je 2-3 minuty restujte, dokud nezměknou. Přidejte víno a rajčata, protlak, cukr, pepř a sůl (slávky jsou přirozeně slané, proto dávejte pozor na množství použité soli). Dobře promíchejte a 2 minuty povařte.

  • krok 3

    Přidejte slávky a opět promíchejte. Pánev zakryjte poklicí a duste 3-4 minuty, přičemž v polovině doby pánev protřepejte, aby se slávky otevřely.

  • krok 4

    Vyhoďte všechny slávky, které zůstaly zavřené. Ostatní slávky rozdělte do dvou misek a přidejte lístky bazalky. Připravte si také velkou prázdnou mísu na odkládání prázdných skořápek.

reklama
reklama
reklama
reklama