Kari s brambory a žampiony
Chutné, pikantní vegetariánské (i veganské) jídlo za méně než půl hodiny na stole? Vyzkoušejte výživné a lahodné kari
Promixujte ingredience na másla Tandoori plus trochu koření v malém kuchyňském robotu nebo ručním mixérem do hladka. Seškrábněte na přilnavou fólii a poté pomocí přilnavé fólie srolujte do válce. Zatočte konce, aby byl obal uzavřený a zchlaďte, dokud máslo neztvrdne. Máslo vydrží v lednici týden, nebo v mrazáku až 3 měsíce.
Rozpalte kapku oleje na velké pánvi, dokud nebude pánev opravdu horká. Rybu okořeňte, vložte do pánve kůží dolů a smažte 4–5 minut, dokud nebude křupavá a téměř propečená. Opatrně otočte, přidejte do pánve pořádnou lžíci másla Tandoori a jakmile se začne rozpouštět, přendejte jej na rybu. Podávejte ihned s rozmačkaným šafránovým bramborem a zelenými fazolkami s kokosem, přelité šťávou z pánve.