Tandoori pražma
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Plus čas na zchladnutí
- 2 porce
Skip to ingredients
Suroviny
- olivový olej, na smažení
- 2 pražma, filety
Na máslo Tandoori
- 1 lžička česneková pasta, připravíte smícháním rozmačkaného česneku s trochou rostlinného oleje a následným zamrazením
- 1 lžička zázvorová pasta, příprava totožná jako u česnekové pasty, viz výše
- 2 zelená chilli paprička
- 1/4 lžičky sušené chilli vločky
- 1/2 lžičky kurkuma
- 1/2 lžičky směs garam masala
- 1/2 lžičky limetka, pouze šťáva
- 100g máslo, bez soli
Postup přípravy
- KROK 1
Promixujte ingredience na másla Tandoori plus trochu koření v malém kuchyňském robotu nebo ručním mixérem do hladka. Seškrábněte na přilnavou fólii a poté pomocí přilnavé fólie srolujte do válce. Zatočte konce, aby byl obal uzavřený a zchlaďte, dokud máslo neztvrdne. Máslo vydrží v lednici týden, nebo v mrazáku až 3 měsíce.
- KROK 2
Rozpalte kapku oleje na velké pánvi, dokud nebude pánev opravdu horká. Rybu okořeňte, vložte do pánve kůží dolů a smažte 4–5 minut, dokud nebude křupavá a téměř propečená. Opatrně otočte, přidejte do pánve pořádnou lžíci másla Tandoori a jakmile se začne rozpouštět, přendejte jej na rybu. Podávejte ihned s rozmačkaným šafránovým bramborem a zelenými fazolkami s kokosem, přelité šťávou z pánve.