reklama

  • olivový olej
    na smažení
  • 2 pražma
    filety

Na máslo Tandoori

  • 1 lžička česneková pasta
    připravíte smícháním rozmačkaného česneku s trochou rostlinného oleje a následným zamrazením
  • 1 lžička zázvorová pasta
    příprava totožná jako u česnekové pasty, viz výše
  • 2 zelená chilli paprička
  • 1/4 lžičky sušené chilli vločky
  • 1/2 lžičky kurkuma
  • 1/2 lžičky směs garam masala
  • 1/2 lžičky limetka
    pouze šťáva
  • 100g máslo
    bez soli

Nutriční hodnoty: na porci

  • kcal225
  • tuky13g
  • nasycené5g
  • sacharidy0g
  • cukry0g
  • vláknina0g
  • proteín26g
  • sůl0.42g

Postup přípravy

  • krok 1

    Promixujte ingredience na másla Tandoori plus trochu koření v malém kuchyňském robotu nebo ručním mixérem do hladka. Seškrábněte na přilnavou fólii a poté pomocí přilnavé fólie srolujte do válce. Zatočte konce, aby byl obal uzavřený a zchlaďte, dokud máslo neztvrdne. Máslo vydrží v lednici týden, nebo v mrazáku až 3 měsíce.

  • krok 2

    Rozpalte kapku oleje na velké pánvi, dokud nebude pánev opravdu horká. Rybu okořeňte, vložte do pánve kůží dolů a smažte 4–5 minut, dokud nebude křupavá a téměř propečená. Opatrně otočte, přidejte do pánve pořádnou lžíci másla Tandoori a jakmile se začne rozpouštět, přendejte jej na rybu. Podávejte ihned s rozmačkaným šafránovým bramborem a zelenými fazolkami s kokosem, přelité šťávou z pánve.

reklama
reklama
reklama
reklama