Tažín z mořských plodů
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Velmi snadné
- Na 4 porce
Skip to ingredients
Suroviny
- 1 rostlinný olej
- 1 cibule, nakrájená
- 1 červená paprika, zbavená semínek a nakrájená
- 1 česnek, nakrájený nadrobno
- 2 harissa
- 2400g krájená rajčata
- 400g cizrna
- 350g mražené mořské plody
- 300g kuskus
- koriandr, pouze listy, hrubě nasekané
- 25g připražené mandlových lupínků
- 1 citron z jedné poloviny nastouhaná kůra a vymačkaná šťáva, druhou polovinu si nechte na servírování
Postup přípravy
- KROK 1
Ve velké pánvi rozehřejte olej a opékejte cibuli a červenou papriku asi 5 minut, dokud nezměknou. Vmíchejte česnek, harissu a krájená rajčata a vařte asi 10 minut do zhoustnutí. Přidejte mražené mořské plody a vařte ještě asi 10 minut, aby se provařily.
- KROK 2
Kuskus dejte do servírovací mísy, zalijte vroucí vodou tak, aby byl všechen pohořený, a zakryjte potravinářskou fólií. Nechte nasáknout, zatímco se tažín vaří, poté vmíchejte většinu koriandru, mandle, citronovou kůru a šťávu. Osolte a opepřete podle chuti. Tažín podávejte s kuskusem. Zbylou polovinu citronu nakrájejte na měsíčky a podávajte k tažínu, aby si každý svou porci mohl dochutit podle svých představ. Posypte zbývajícím koriandrem a podávejte.