reklama

  • 1 rostlinný olej
  • 1 cibule
    nakrájená
  • 1 červená paprika
    zbavená semínek a nakrájená
  • 1 česnek
    nakrájený nadrobno
  • 2 harissa
  • 2400g krájená rajčata
  • 400g cizrna
  • 350g mražené mořské plody
  • 300g kuskus
  • koriandr
    pouze listy, hrubě nasekané
  • 25g připražené mandlových lupínků
  • 1 citron
    z jedné poloviny nastouhaná kůra a vymačkaná šťáva, druhou polovinu si nechte na servírování

Nutriční hodnoty: Na porci

  • kcal564
  • tuky11g
  • nasycené1g
  • sacharidy75g
  • cukry13g
  • vláknina10.2g
  • proteín35g
  • sůl1.47g

Postup přípravy

  • krok 1

    Ve velké pánvi rozehřejte olej a opékejte cibuli a červenou papriku asi 5 minut, dokud nezměknou. Vmíchejte česnek, harissu a krájená rajčata a vařte asi 10 minut do zhoustnutí. Přidejte mražené mořské plody a vařte ještě asi 10 minut, aby se provařily.

  • krok 2

    Kuskus dejte do servírovací mísy, zalijte vroucí vodou tak, aby byl všechen pohořený, a zakryjte potravinářskou fólií. Nechte nasáknout, zatímco se tažín vaří, poté vmíchejte většinu koriandru, mandle, citronovou kůru a šťávu. Osolte a opepřete podle chuti. Tažín podávejte s kuskusem. Zbylou polovinu citronu nakrájejte na měsíčky a podávajte k tažínu, aby si každý svou porci mohl dochutit podle svých představ. Posypte zbývajícím koriandrem a podávejte.

reklama
reklama
reklama
reklama