reklama

Suroviny

  • 100g kuskus
  • 1 lžička křenová omáčka
  • 150g řecký jogurt, 2% tuku
  • 1/2 okurka zbavená semínek a nakrájená na kostky
  • 20g kopr, nasekaný
  • 20g máta, nasekaná
  • 1 malá cibule červená, nakrájená nadrobno
  • 1 citron, pouze šťáva
  • 1 lžíce olivový olej
  • 250g uvařená červená řepa, nakrájená na kostky
  • 250g uzená makrela, filety

Postup přípravy

  • KROK 1

    Kuskus dejte do velké mísy, zalijte 150 ml vroucí vody a zakryjte potravinářskou fólií. Nechte nabobtnat 10 min.

  • KROK 2

    Mezitím vmíchejte křenovou omáčku do jogurtu a okořeňte.

  • KROK 3

    Když se veškerá tekutina vsákne do kuskusu, odkryjte ho a poté jej rozetřete po stranách mísy, aby se rychleji ochladil.

  • KROK 4

    Když kuskus vychladne, přidejte okurku, bylinky, cibuli, citronovou šťávu, olej a vše dobře promíchejte. Přidejte řepu a krátce povařte.

  • KROK 5

    Kuskus navršte na talíře, vedle každé porce nakrájejte filet z makrely na několik velkých kousků (slupku vyhoďte) a poté podávejte s velkým kopečkem křenového jogurtu. Zbývající kuskus a makrelu zabalte do krabičky na oběd na další den.

reklama
reklama
reklama
reklama