Uzená makrela s kuskusem, řepou a bylinkami
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Velmi snadné
- 2 porce (+ dost na 1 obědovou krabičku)
Přejít na suroviny
- 100g kuskus
- 1 lžička křenová omáčka
- 150g řecký jogurt2% tuku
- 1/2 okurkazbavená semínek a nakrájená na kostky
- 20g koprnasekaný
- 20g mátanasekaná
- 1 malá cibule červenánakrájená nadrobno
- 1 citronpouze šťáva
- 1 lžíce olivový olej
- 250g uvařená červená řepanakrájená na kostky
- 250g uzená makrelafilety
- kcal490
- tuky31g
- nasycené8g
- sacharidy30g
- cukry12g
- vláknina2g
- proteín25g
- sůl1.92g
Postup přípravy
krok 1
Kuskus dejte do velké mísy, zalijte 150 ml vroucí vody a zakryjte potravinářskou fólií. Nechte nabobtnat 10 min.
krok 2
Mezitím vmíchejte křenovou omáčku do jogurtu a okořeňte.
krok 3
Když se veškerá tekutina vsákne do kuskusu, odkryjte ho a poté jej rozetřete po stranách mísy, aby se rychleji ochladil.
krok 4
Když kuskus vychladne, přidejte okurku, bylinky, cibuli, citronovou šťávu, olej a vše dobře promíchejte. Přidejte řepu a krátce povařte.
krok 5
Kuskus navršte na talíře, vedle každé porce nakrájejte filet z makrely na několik velkých kousků (slupku vyhoďte) a poté podávejte s velkým kopečkem křenového jogurtu. Zbývající kuskus a makrelu zabalte do krabičky na oběd na další den.