reklama

  • 100g kuskus
  • 1 lžička křenová omáčka
  • 150g řecký jogurt
    2% tuku
  • 1/2 okurka
    zbavená semínek a nakrájená na kostky
  • 20g kopr
    nasekaný
  • 20g máta
    nasekaná
  • 1 malá cibule červená
    nakrájená nadrobno
  • 1 citron
    pouze šťáva
  • 1 lžíce olivový olej
  • 250g uvařená červená řepa
    nakrájená na kostky
  • 250g uzená makrela
    filety

Nutriční hodnoty: na porci

  • kcal490
  • tuky31g
  • nasycené8g
  • sacharidy30g
  • cukry12g
  • vláknina2g
  • proteín25g
  • sůl1.92g

Postup přípravy

  • krok 1

    Kuskus dejte do velké mísy, zalijte 150 ml vroucí vody a zakryjte potravinářskou fólií. Nechte nabobtnat 10 min.

  • krok 2

    Mezitím vmíchejte křenovou omáčku do jogurtu a okořeňte.

  • krok 3

    Když se veškerá tekutina vsákne do kuskusu, odkryjte ho a poté jej rozetřete po stranách mísy, aby se rychleji ochladil.

  • krok 4

    Když kuskus vychladne, přidejte okurku, bylinky, cibuli, citronovou šťávu, olej a vše dobře promíchejte. Přidejte řepu a krátce povařte.

  • krok 5

    Kuskus navršte na talíře, vedle každé porce nakrájejte filet z makrely na několik velkých kousků (slupku vyhoďte) a poté podávejte s velkým kopečkem křenového jogurtu. Zbývající kuskus a makrelu zabalte do krabičky na oběd na další den.

reklama
reklama
reklama
reklama