Uzená makrela s kuskusem, řepou a bylinkami
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Velmi snadné
- 2 porce (+ dost na 1 obědovou krabičku)
Skip to ingredients
Suroviny
- 100g kuskus
- 1 lžička křenová omáčka
- 150g řecký jogurt, 2% tuku
- 1/2 okurka zbavená semínek a nakrájená na kostky
- 20g kopr, nasekaný
- 20g máta, nasekaná
- 1 malá cibule červená, nakrájená nadrobno
- 1 citron, pouze šťáva
- 1 lžíce olivový olej
- 250g uvařená červená řepa, nakrájená na kostky
- 250g uzená makrela, filety
Postup přípravy
- KROK 1
Kuskus dejte do velké mísy, zalijte 150 ml vroucí vody a zakryjte potravinářskou fólií. Nechte nabobtnat 10 min.
- KROK 2
Mezitím vmíchejte křenovou omáčku do jogurtu a okořeňte.
- KROK 3
Když se veškerá tekutina vsákne do kuskusu, odkryjte ho a poté jej rozetřete po stranách mísy, aby se rychleji ochladil.
- KROK 4
Když kuskus vychladne, přidejte okurku, bylinky, cibuli, citronovou šťávu, olej a vše dobře promíchejte. Přidejte řepu a krátce povařte.
- KROK 5
Kuskus navršte na talíře, vedle každé porce nakrájejte filet z makrely na několik velkých kousků (slupku vyhoďte) a poté podávejte s velkým kopečkem křenového jogurtu. Zbývající kuskus a makrelu zabalte do krabičky na oběd na další den.